15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Alumina: Pisanja u medijima štete fabrici

ZVORNIK – Stečajni upravnik Fabrike glinice „Birač“ iz Zvornika Lazo Đurđević rekao je da se posljednjih desetak dana o privrednom društvu „Alumina“ dosta piše u medijima i da dio tih pisanja šteti ovom privrednom društvu u njegovom poslovanju.

„Obzirom da udjeli privrednog društva „Alumina“ čine stečajnu masu stečajnog dužnika, preduzeća „Birač“ A.D. u stečaju, kao stečajnom upravniku obaveza mi je i dužnost da zaštitim stečajnu masu stečajnog dužnika, a u cilju što boljeg namirenja povjerilaca“, istakao je Đurđević.

U cilju zaštite stečajne mase, Đurđević je najavio da će preduzeti sve zakonom propisane radnje kako ne bi došlo do umanjenja vrijednosti stečajne mase, a samim tim i ugrožavanja interesa povjerilaca.

„Imajući u vidu da je stečajni postupak sudski postupak, želim da naglasim da svi procesi koji se odvijaju i prate ovaj stečajni postupak, moraju biti provedeni u skladu sa odredbama Zakona o stečajnom postupku“, rekao je Đurđević.

Na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora kompanije „Alumina“, kojoj su prisustvovali i stečajni upravnik Fabrike glinice „Birač“ Lazo Đurđević i predsjednik sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u „Alumini“ Radenko Smiljanić, data je podrška stavu stečajnog upravnika da se sve procedure moraju sprovesti u skladu sa zakonom.

„Očekujemo od menadžmenta i svih zaposlenih da profesionalno izvršavaju svoje obaveze u cilju ostvarivanja dobrih poslovnih rezultata i daljeg prosperiteta fabrike“, poručeno je sa sjednice Upravnog odbora „Alumine“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se