15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Željka Cvijanović: Ne postoji ni minimum saglasnosti o zakonu o radu

BANJALUKA – Premijer RS Željka Cvijanović kazala je juče da se reformski zakoni donose u saglasnosti sa socijalnim partnerima i da do sada nije bilo većih problema osim u slučaju novog zakona o radu.

– Naravno da nema saglasnosti socijalnih partnera o svakom pojedinačnom pitanju. Kada je riječ o zakonu o radu nema nikakve saglasnosti socijalnih partnera, čak ni u toj mjeri da kažu idemo zajedno da sjednemo i radimo i da vidimo šta treba ili ne treba da mijenjamo. Zbog toga nije urađena čak ni analiza – kazala je Cvijanovićeva navodeći da u vezi sa drugim zakonskim rješenjima postoji veća saglasnost sa socijalnim partnerima.

Direktor Unije udruženja poslodavaca RS Saša Aćić očekuje da će u naredna dva do tri mjeseca biti usvojen novi zakon o radu.

– Očekujemo radni tekst novog zakona o radu na kojem će se zajedno sa socijalnim partnerima raditi u narednom periodu – kazao je Aćić.

Cvijanovićeva je naglasila da nema potrebe da poslovni subjekti iz RS prebacuju poslovanje u FBiH s obzirom na to da su zakonska rješenja donošena u saglasnosti sa poslovnom zajednicom koja u tom procesu učestvuje kroz vladine odbore za reformu privrednog sistema i reformu javnog sektora. Govoreći o setu reformskih mjera koje je utvrdila Vlada RS, Aćić je ocijenio da u sferi poreskih zakona ima pozitivnih zakonskih rješenja koji će imati efekat na poslovnu zajednicu.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se