20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Uhapšeno šest lica zbog trgovine oružjem

BANJALUKA – U međunarodnoj akciji „Sjever“ uhapšeno je šest lica osumnjičenih da su organizovano transportovali oružje i municiju u NJemačku, među kojima je pripadnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka.

U akciji, koju su sproveli pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i policija NJemačke, na području Republike Srpske uhapšena su tri lica čiji su inicijali R.M. /40/ iz Bijeljine, te O.P. /42/ i B.Đ. /55/ iz Višegrada.

Ova lica danas će biti sprovedena na saslušanje nadležnom tužiocu u prostorije Tužilaštva BiH, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

I na području njemačkog grada Ahen uhapšena su tri državljana BiH čiji su inicijali D.Ć. /42/ i O.T. /32/ iz Banjaluke i I.B. /43/ iz Tuzle.

Lice čiji su inicijali D.Ć. je policijski službenik CJB Banjaluka i biće udaljen iz MUP-a Republike Srpske u skladu sa odredbama Zakona o policijskim službenicima.

Pet pretresa izvršeno je juče na području Banjaluke, Višegrada i Bijeljine.

Tokom akcije ukupno je pronađeno i oduzeto 26 ručnih bombi različite vrste, četiri puške M-70, 500 grama eksploziva, mina, više komada municije različitog kalibra, spremnika za municiju, a na više lokacija pojedinačne manje količine kokaina.

Akcija je provedena pod nadzorom i kontrolom Tužilaštva BiH.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se