12 C
Zvornik
19. април 2024.

Uhapšena majka osumljičena za dvostruko čedomorstvo

PRIJEDOR – Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Dalibor Ivanić izjavio je danas da su policijski službenici ovog centra rasvijetlili ubistvo djeteta pri porođaju iz 2011. godine.
„Lice čiji su inicijali D.G. /48/ lišeno je slobode zbog sumnje da je počinila ubistvo djeteta pri porođaju 2011. godine. Protiv istog lica je zbog istog krivičnog djela i u 2013. godnini podnesen izvještaj tužilaštvu“, rekao je Ivanić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je najavio da će u toku dana uslijediti saopštenje sa više detalja o ovom slučaju.

Govoreći o radu CJB Prijedor u avgustu, Ivanić je rekao da su evidentirana 92 krivična djela ili za 14 odsto manje nego lani u istom periodu. U prvih osam mjeseci bila su 663 krivična djela ili za 17 odsto manje nego lani u istom periodu.

„Rasvijetljenost po nepoznatom počiniocu je 56,9 odsto, a ukupna rasvijetljenost 73,4 odsto. Broj povrtanika u činjenju krivičnih djela je u padu za 22 odsto, što znači da represija ima efekta“, rekao je Ivanić.

On je naglasio dobre rezultate u pokazateljima krivičnog djela razbojništva budući da su u prvih osam mjeseci zabilježena samo dva sa malom materijalnom štetom i lakim tjelesnim povredama, dok ih je lani u istom periodu bilo 11 sa materijalnom štetom većom od 300.000 KM.

„Za osam mjeseci ove godine zabilježili smo 44 krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta ili za 62 odsto više nego lani, gdje je šteta 1.072.000 KM u odnosu na 163.000 KM lani u istom periodu“, naveo je Ivanić.

On je istakao da je u oblasti bezbjednosti saobraćaja u avgustu bilo šest saobraćajnih nezgoda sa šest smrtno stradalih lica, i to dva vozača, dva motociklista, jedan pješak i jedan biciklista.

„Prisutna je disperzija i vrlo su različite saobraćajne nezgode po mjestu dešavanja, po vidu i po načinu. Ne možemo izvući zakonitost pa da na to idemo djelovati ciljano. Činjenica je da prevencija nije dala rezultate i zato smo pojačali represiju te smo u avgustu evidentirali 2.355 ili za 235 odsto više nego u avgustu prošle godine“, pojasnio je Ivanić.

On je dodao da je u toku akcija „Elektrodistirbucije“ Prijedor gdje je u proteklih pet dana otkriveno 16 objekata u kojima se krade struja i gdje je zabilježeno 16 krivičnih djela samovlašća i 11 krivičnih djela povrede službenog pečata.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se