-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Uhapšen ‘palikuća’ iz Osmaka: Podmetnuo požare u Jelovom brdu i Gojčinu

TUZLA – Tridesettrogodišnji muškarac čiji su inicijali J.J. iz Osmaka uhapšen je zbog sumnje da je podmetnuo požare u naseljima Gojčin i Jelovo Brdo, opština Kalesija.

Prilikom kriminalističke obrade J.J. je priznao da je u Jelovom Brdu podmetnuo požar pod autobus koji je potpuno izgorio, te zapalio nadstrešnicu za odmor, drva za ogrev u dvorištu jedne porodične kuće i čardak za kukuruz.

U Gojčinu je zapalio šadrvan, više sijena, dok je na mjesnom groblju oštetio mermernu ploču, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

Prilikom obilaska terena pronađeni su i predmeti kojim su izvršena ova krivična djela, kao i predmeti koji potiču od krađe u Gojčinu.

O ovom događaju obaviješten je kantonalni tužilac koji je naredio da protiv J.J. bude pripremljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu paljevina u sticaju sa krivičnim djelima izazivanje opšte opasnosti, povreda mira pokojnika, izazivanje vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti i teške krađe.

Polcijska stanica Kalesija primila je 24. septembra oko 2.30 časova prijavu da je nepoznato lice od 1.30 do 2.30 časova u Jelovom Brdu i Gojčinu podmetnulo više požara.

Na lice mjesta izašli su pripadnici Sektora kriminalističke policije i inspektori protivpožarne zaštite MUP-a Tuzlanskog kantona, te policija i vatrogasci iz Kalesije.

Operativnim radom na terenu u saradnji sa policijom Republike Srpske iz Osmaka osumnjičeni vinovnik je pronađen i uhapšen.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona nastavlja rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se