1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

U opremu i objekte TŠC-a uloženo oko 450.000 KM

ZVORNIK – U rekonstrukciju i opremanje Tehničkog školskog centra u Karakaju kod Zvornika u posljednjih godinu i po dana uloženo je oko 450.000 KM, rekao je danas direktor ove škole Goran Grujić.

– Puno velikih projekata realizovano je u proteklih godinu dana, odnosno urađena je sanacija krova i fasada na zgradi sa fiskulturnom salom i radionicama i to je projekat vrijedan oko 250.000 KM koje je obezbjedila Evropska Unija, a realizator je bio UNDP kroz projekat oporavka od poplava. Pored toga, škola je prije početka ove školske godine dobila vrijednu donaciju od Kabineta Predsjednika Republike Srpske u iznosu od 25.000 KM i tim sredstvima mi smo sanirali krov na školskoj zgradi, te potpuno rekonstruisali biblioteku i mokri čvor pored biblioteke, za šta je kupljen i nov namještaj, odnosno sanitarije – rekao je Grujić.

On je dodao da su od UNICEF-a dobili opremu vrijednu 140.000 KM kroz projekat Evropske Unije za oporavak od poplava.

– Nakon isporuke klupa i stolica u prošloj školskoj godini dobili smo i kompletnu opremu za fiskulturnu salu – lopte, grede, ripstole, kozlić, odskočnu dasku, sto za stoni tenis i drugo, kao i opremu za izvođenje vježbi iz fizike i iz istog projekta još 10 tablet računara, laptop, projektor, platno i bežični ruter za kabinet informatike. Pored toga, iz sopstvenih sredstava nabavili smo desetak računara za kabinet informatike, izvršili krečenje prizemlja u glavnoj zgradi, svih učionica i hola škole, popločali plato ispred ulaza u školu, dok smo sredstvima opštine Zvornik finansirali asfaltiranje prilaznog puta do škole – naglasio je Grujić koji je podsjetio da je nešto ranije urađen plato ispred škole, postavljena ograda i video nadzor.
Grujić je napomenuo da je od kapitalnih investicija preostalo da se zamijeni vanjska i unutraša stolarija na školskoj zgradi.

– Pokušaćemo da riješimo taj problem uz pomoć donatora, opštine Zvornik i iz sopstvenih sredstava u narednih godinu dana čime bi završili sve kapitalne invesicije i prostalo bi samo tekuće održavanje – istakao je Grujić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se