13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

U Karakaju obustavljen saobraćaj teretnih vozila

BANJALUKA – Na graničnom prelazu Mali Zvornik – Karakaj trenutno je obustavljen saobraćaj natovarenih teretnih vozila na ulazu u BiH, ali očekuje se da će uskoro početi njihovo propuštanje, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Carinski terminal na ovom graničnom prelazu manjeg je kapaciteta, a tokom noći ne radi, tako da je formirana duga kolona vozila na strani Srbije.

Na graničnim prelazima u BiH za putnička vozila jutros nema dužih zadržavanja pri prelasku granice, dok je saobraćaj teretnih vozila pojačan na prelazima Rača i Pavlovića most u oba smjera, a na prelaz se čeka više časova.

Prema informaciji Auto-moto saveza Srbije, juče od 12.00 časova na snazi je zabrana ulaska teretnim motornim vozila u Hrvatsku na prelazu Bajakovo – Batrovci, osim teretnih vozila koja prevoze kvarljivu robu.

Putnički teminali na ovom prelazu otvoreni su u oba smjera, s tim što u Hrvatsku mogu ući samo državljani sa srpskim pasošima, dok je i dalje na snazi zabrana ulaska vozilima koja su registrovana na području Srbije.

Od 6.15 časova otvoren je i granični prelaz Šid – Tovarnik, gdje važi isti režim saobraćaja za putnička vozila i autobuse.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se