8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Sutkinja pred sudom: Joci Amsterdamu sredila oslobađajuću presudu

BEOGRAD – Sutkinja beogradskog Apelacionog suda Slavka Mihajlović krivično će odgovarati jer je Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam, odugovlačenjem postupka omogućila oslobađajuću presudu.

Predsjednik suda Duško Milenković podnio je disciplinsku prijavu protiv sutkinje jer je u januaru ove godine zbog zastare oslobođen krivičnog gonjenja za neovlašteno posjedovanje oružja, a za što je prvostepeno bio osuđen na deset mjeseci zatvora.

Kažnjavana i ranije

Milenković je zatražio utvrđivanje disciplinske odgovornosti sutkinje zbog neopravdanog odugovlačenja postupka. Ona je već i ranije bila kažnjavana zbog propusta u radu.

Presuda kojom je Jocić prvostepeno osuđen odostavljena je Apelacionom sudu sudu 4. oktobra 2013. i dodjeljena sutkinji Mihajlović.

Nakon sedam dana slučaj je poslan tužiteljstvu Apelacionog suda na razmatranje, da bi potom bio vraćen na daljnji postupak.

Ali, par dana kasnije sutkinja Mihajlović otišla je na dvomjesečno bolovanje, a predmet na čijem je spisu bio tačno naveden datum zastare i stavljena oznaka “Hitno”, ostala je u njenoj ladici.

Po povratku s bolovanja, ročište je zbog novogodišnjih praznika zakazala tek 15. januara 2014. ali i tada je isto odgođeno jer Jocićev advokat nije dobio poziv.

Poziv mu nije bio uručen niti za dva iduća termina, pa je 18. februara, kada je nastupila apsolutna zastara, sutkinja donijela oslobađajuću presudu.

Inače, ozloglašeni Jocić služi kaznu od 15 godina zatvora zbog naručivanja ubistva Gorana Marjanovića zvanog Goksi Bombaš iz 1995. godine.

Zbog nedostataka dokaza, u martu ove godine pravosnažno je oslobođen krivice za organizovanje ubistva hrvatskog novinara i vlasnika magazina Nacional Ive Pukanića, Blic.rs.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se