3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Stotine hiljada riba bježe iz mora i iskaču na kopno! (video)

Do sada neviđen prizor. Stotine hiljada riba oviih dana na indijskoj obali besomoćno i u panici stremi kao obali i iskače iz vode na suvo.

Ista pojava se događa i u Šri Lanki, takođe duž cijele obale. Još niko nije ponudio razumno i naučno objašnjenje, ali neki stručnjaci upozoravaju da ova pojava ukazuje da ribe predosjete nadolazak prirodne katastrofe u vidu razornog zemljotresa i cunamija.

Oblast u kojoj se ovo dešava je već bila na udaru razornog cunamija 2004. godine, međutim, s obzirom na to da tada nije zabilježeno ništa slično pojavi koja se sada dešava, očekuje se da bi se mogao desiti daleko razorniji zemljotres i cunami koji bi bio daleko veća katastrofa nego posljednji iz 2004., prenosi Nacionalna geografija.

Morske životinje, kao i kopnene, imaju čulo predosjećanja prirodnih pojava.

Takođe, nema nikakvih meteoroloških podataka o višoj temperaturi ili bilo kakvoj promjeni kvaliteta vode, niti se negdje u blizini desilo hemijsko trovanje, pa se to ne može uzeti kao mogući uzrok. Pitanje je da li se ikad desilo da ribe iz prirodnog staništa bježe na suvo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se