12 C
Zvornik
25. април 2024.

SLIKA KOJA JE POTRESLA SVIJET: Dječak se utopio na putu u slobodu

Slike dječaka koji se utopio pokušavajući da se domogne slobode potresle su svjetsku javnost, a kako prenose mediji, riječ je o malom Ajlanu (3) koji je stradao zajedno sa bratom Galipom (5) i svojom majkom nadomak Grčke

Dječaci, porijeklom Kurdi, utopili su se na otvorenom moru između Turske i Grčke, pokušavajući da stignu na grčko ostrvo Kos. Grčke vlasti ističu da su dječaci bili u grupi koja je bježala od užasa i brutalnosti Islamske države.

Mediji prenose i da je brod krenuo iz Bodruma put grčkog ostrva tokom noći između utorka i srijede, da bi se nakon manje od sat vremena prevrnuo.

Od 17 putnika, koliko ih je bilo na jednom plovilu, njih 13 se utopilo, a među njima i dvojica mališana, koji nisu imali pojaseve za spasavanje. Budući da nisu znali da plivaju, nisi imali nikakve sanše sa prežive. U brodolomu je stradala i njihova majka. Preživio je samo otac Abdulah.

Osim njih dvojice, stradala su još dvojica braće Zainb Ahmet-Hadi (11) i Hajder (9), dok su njihove sestra i majka preživile.

Brod na kome su stradala djeca nije bio jedini koji je te večeri krenuo prema Grčkoj, već ih je bilo čak 12 sa oko 170 putnika, a svako je za prevoz platio oko 2.000 evra, ispričali su neki od preživjelih, prenose Novosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se