15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Skandal u Srpskoj akademiji nauka: Zaposlili starletu!

BEOGRAD – Starlete su zavladale Srbijom i otvaraju gotovo sva vrata, pa čak i ona u Srpskoj akademiji nauka i umjetnosti (SANU).

Kako su objavili srpski mediji, to potvrđuje primjer Katarine Smiljanić, koja je umjesto u nekom od rijaliti programa završila u SANU, i to kao poslovni sekretar.

Da stvar bude gora, ona je na ovo mjesto došla sa diplomom frizerke i iskustvom rulet dame u kockarnici, a preporuku za zasnivanje radnog odnosa, iako je na snazi zabrana zapošljavanja, bilo joj je blisko prijateljstvo s Budimirom Lončarom, upravnikom SANU, ispred čijih vrata i sjedi.

Izvor iz SANU rekao je medijima da je ovo kadrovsko rješenje izazvalo pravi šok među zaposlenima ali i velikim brojem akademika, koji se pitaju da li se zarad ličnih interesa, upravnik kocka sa ugledom srpskog hrama nauke.

– Pored toga što djevojka nema i kvalifikacije za to radno mesto, jer je po obrazovanju frizerka, njene golišave slike krase gotovo sve društvene mreže. Da stvar bude gora njoj je rješenje na određeno, Lončar preinačio na neodređeno vrijeme. Kakvo će mišljenje imati naši inostrani saradnici, akademci ali i srpska javnost kada ste kao prvog saradnika upravnika SANU stavili starlet – objašnjava taj izvor.

On kaže da je očigledno da je moda rijaliti programa zahvatila i Srpsku akademiju nauka i umjetnosti.

Da su saznanja tačna indirektno je potvrđeno javljanjem na telefon u kabinetu upravnika SANU, upravo Katarine Smiljanić.

Ali ona nije željela da komentariše detalje svog zaposlenja.

– Radim na mjestu poslovnog sekretara upravnika SANU ali o svim detaljima mog zaposlenja morate tražiti od PR službe – rekla je medijima.

Nekoliko akademika potvrdilo je da frizerka radi u SANU. Oni tvrde da Skupštinu SANU niko o tome ne obavještava.

– Radi se o odvojenim službama, koje samostalno djeluju i sa kojima Skupština i akademici nemaju veze. Nama se ne podnose izvještaji da li je zaposlena frizerka, a meni šišanje i nije potrebno – rekao je akademik Matija Bećković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se