23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Pronađen audi korišćen u pljački

BANJALUKA – Policija je juče u zaseoku Baraji kod Gornjih Podgradaca u blizini Gradiške pronašla zeleni „audi A6“, koji je korišćen u pljački 600.000 maraka iz blindiranog kombija agencije „Sektor sekjuriti“. Za pljačkašima se i dalje traga.

Ova pljačka počinjena je u utorak kada su četvorica razbojnika koristeći automatske puške i ručni bacač raketa „zolju“ napali kolonu od tri vozila „Sektor sekjuritija“ na autoputu Banjaluka – Gradiška kod naselja Cerovljani. Tada su pretukli radnika obezbjeđenja Đurđa Bajića i oteli nekoliko sigurnosnih kofera sa 600.000 KM. Policija sumnja da se pljačkaši nalaze na obroncima Kozare pa su blokirani svi putni pravci ispod ove planine.

Pripadnici MUP-a, naoružani dugim cijevima, kontrolišu sve, ali do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ pljačkašima nije bilo ni traga, ni glasa. Izvor blizak istrazi je rekao da se sumnja da su razbojnici imali najvjerovatnije pomagače, ali da ni oni nisu otkriveni.

– Neko im je morao reći kada i u kom pravcu se prenosi novac te koliko je ljudi u obezbjeđenju, kao i koja je suma u pitanju. Postoje indicije da su nečim omeli GPS lokatore na blindiranim vozilima, a utvrđeno je da je na srednjem blindiranom kombiju, iz koga su uzeli novac, pukla guma prije napada. Sumnja se da je u pitanju sabotaža, ali nije isključeno da je u gumu možda ispaljen hitac iz snajpera – kazao je izvor blizak istrazi.

Pljačka vozila „Sektor sekjuritija“ izvedena je po filmskom scenariju. Sve se odigralo u blizini naselja Cerovljani u utorak oko 13 časova.

– Kada je pukla guma na srednjem kombiju u koloni od tri vozila „Sektor sekjuritija“, došlo je do zastoja. Taj blindirani kombi i „reno klio“ u kojima je bila naoružana pratnja su se zaustavili, a treće vozilo koje je bilo na čelu kolone je produžio dalje. Ubrzo se začula pucnjava, a ispred kombija kojem je pukla guma naglo se zaustavio „audi“ iz koga su istrčala tri maskirana napadača sa automatskim puškama – rekao je izvor „Glasa Srpske“.

Dodao je da su napadači držali na nišanu radnike obezbjeđenja.

– Rasklopili su i ručni bacač raketa „zolju“ i zahtijevali da im bude predat novac. Radnici „Sektor sekjuritija“ su se pobunili, ali su napadači počeli da pucaju u vazduh i tuku Đurđa Bajića, kojeg su izvukli iz kombija. Potom su shvatili da nemaju kuda pa su otvorili vrata blindiranog vozila. Pljačkaši su uzeli nekoliko kofera sa novcem i pobjegli – ispričao je naš izvor.

Radnici „Sektor sekjuritija“ prevozili su novac Unikredit banke Banjaluka na granicu sa Hrvatskom u Gradišci. Novac je trebalo da bude preuzet i transportovan u Unikredit banku u Zagrebu.

Kamion za blokadu

Izvor blizak istrazi je ispričao da su pljačkaši prije napada na vozila agencije „Sektor sekjuriti“ kamionom blokirali autoput Banjaluka – Gradiška iz pravca Banjaluke.

– Nakon što su prošla dva blindirana vozila i njihova pratnja za njima su krenuli pljačkaši u „audiju“ i pratili ih. Njihovi pomagači su kamionom blokirali autoput kako bi onemogućili da bilo ko krene za njima dok ne bude obavljen posao – rekao je izvor blizak istrazi, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se