8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Predavanje o bezbjednom učešću u saobraćaju

ZVORNIK – U osnovnoj školi „Sveti Sava“ Zvornik i područnoj školi u Tršiću danas su predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto saveza Republike Srpske sproveli preventivno-edukativne aktivnosti pod nazivom „Vozači, škola je za nas oprez je za vas“.

U okviru toga u Tršiću je za učenike prvog i drugog razreda održano predavanje o bezbjednom učešću u saobraćaju, te im podijeljene majice, svjetloodbojni prsluci, slikovnice – bojanke, edukativni leci.

U osnovnoj školi „Sveti Sava“ glumci Akademije umjetnosti iz Banjaluke izveli su predstavu „Mirka“ koja je urađena u produkciji Agencije za bezbjednost saobraćaja.

Direktor Agencije Milija Radović rekao je da je cilj kapmanje povećanje bezbjednosti djece u saobraćaju kroz njihovu edukaciju, kao i skretanje pažnje odraslima na bezbjednost djece.

– Ovom predstavom želimo da se djeca od malih nogu nauče kako pravilno učestvovati u saobraćaju, da te prve samostalne korake u saobraćaju naprave bezbjedno i da znaju kuda se kreću automobili, kuda se kreću pješaci, kako se prelazi ulica, kuda se smiju igrati, a kuda ne. Ova predstava je naišla na dobar odziv kod djece i do sada je preko 4.000 djece u Republici Srpskoj pogledalo i sa tim ćemo nastaviti – rekao je Radović.

On je dodao da su djeci podijeljene slikovnice-bojanke koje će oni popunjavati zajedno sa roditeljima i kroz šta će naučiti šta je ispravno raditi, a šta je greška i što može dovesti do saobraćajne nezgode i ostalih neželjenih posljedica.

– Želja nam je da djeca noću, ako se kreću putem, budu osvetljeni kako bi ih vozači mogli uočiti na vrijeme i zbog toga smo podijelili i svjetloodbojne prsluke i bedževe – napomenuo je Radović.

Organizatori kampanje su Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo prosvjete i kulture, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez Republike Srpske i opština Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se