18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Petrović: Ja imam ime u srpskom fudbalu i ne želim da ga kaljam!

Kao „grom iz vedra neba“ danas je Zvornikom odjeknula vijest da je sa mjesta trenera prvog tima FK Drina smijenjen Vladica Petrović, kao i njegov prvi pomoćnik Miloš Bošković.

Iako su kao zvanično obrazloženje za otkaze bili loši rezultati kluba od početka sezone, malo bolji poznavaoci prilika u zvorničkom premijerligašu tvrde da je po srijedi nešto sasvim drugo.

>>> RASPAD NA POMOLU: Vladica Petrović više nije trener FK Drina

Petrović je zvaničnu vijest vidio na zvaničnom sajtu FK Drina a prije toga je o otkazu obavješten na ne baš razumljiv način i indirektno od strane Dragana Spasojevića, čovjeka koji trenutno vodi klub iz Zvornika.

U razgovoru za naš portal Petrović ističe da loši rezultati ekipe nisu pravi razlog njegove smjene.

„Vjerovatno je nekog uvrjedilo što sam dao izjavu da Drina mora da se prestrojava za narednu sezonu, da vrati još nekog igrača iz okoline i sa tri igrača, koja bi ostavio, bila bi konkurentna svim ekipama u drugom dijelu prvenstva. Na taj način bili bi spremni da se ekspresno vratimo u Premijer ligu“, istakao je popularni „Struja“.

>>> Najavljeni kao „spasioci“ a ostavili prazna obećanja i povećana dugovanja

Na našu konstataciju da je otkaz uslijedio zbog toga što nije pristao da izvršava pojedine nečasne radnje u „režiji“ Spasojevića, Petrović nije želio ni da potvrdi niti da demantuje.

„Ja imam ime i prezime u srpskom fudbalu i ne želim da ga kaljam, želim samo da se bavim ovim sportom. Svo svoje znanje htio sam da prenesem na momke iz Zvornika jer je zaista fascinantno da jedan mali grad kao što je Zvornik i klub kao što je Drina u startnih jedanaest ima sedam svojih igrača i plus još dvojica kasnije uđu u igru“, dodao je Petrović.

>>> Zvornik postaje grad, a Drina seoski klub!

Do pronalaska novog trenera tim će voditi Petrovićev dojučerašnji drugi pomoćnik Svetozar Vukašinović.

Zanimljivo je da odluka o smjeni trenera dolazi u trenutku kada je klub kažnjen sa novih 3.000 KM i to zbog standardnog problema, zbog nepostojanja licenciranog pomoćnog trenera za vrijeme utakmice. Sa kojom će se kaznom sad susretati klub vidjećemo u narednom periodu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se