18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Oslabljena Drina gostuje Željezničaru

Drina će u okviru 9. kola Premijer lige BiH u nedjelju gostovati ekipi Željezničara. Iza Zvorničana je sedmica u kojoj je pretrpljen težak poraz od Viteza i obezbjeđen plasman u osminu finala Kupa RS.

Trener Drine Vladica Petrović kaže da ekipu očekuje jako teška utakmica ali da to ima i neke svoje prednosti.

„To je možda u ovom trenutku i najbolje po nas, što gostujemo jednoj jakoj ekipi. Ovaj period pred utakmicu smo iskoristili da pojačamo rad, koji smo izgubili kada je bila prvenstvena pauza. Svjesno rizikujemo ovu utakmicu sa Željezničarom da bi Velež mogli dočekati 80-90 odsto spremni, jer će nam to biti meč lopta za cijelo prvenstvo“, rekao je Petrović.

Na Grbavici će Drina nastupiti nekompletna jer će zbog povrede utakmicu propustiti Slobodan Lalić, Borisav Erić i Goran Antelj.

„Očekuju nas četiri utakmice u skoro deset dana. Odigrali smo kup utakmicu sa Glasincem u srijedu, u nedjelju gostujemo na Grbavici, pa ponovo u srijedu igramo Kup BiH sa Bratstvom i na kraju tog ciklusa igramo najbitniju utakmicu sa Veležom kod kuće. Imamo problema, probaćemo da izrotiramo nekoliko igrača sa Željezničarom da bi imali što odmornije igrače za naredne dvije utakmice. Radićemo na tome da nam se Lalić oporavi stoprocentno, Erić je u petak imao prvi trening i Antelj, koji se povrijedio na Sokocu. Imaćemo nekih rokada u timu da bi što spremniji dočekali utakmicu sa Veležom, što nam je u ovom trenutku prioritet“, istakao je Petrović.

Što se tiče planova u kupovima, Petrović je dodao da će Drina najozbiljnije shvatiti Kup BiH gdje će pokušati da prođe što dalje, po mogućnosti da se prezimi u ovom takmičenju.

Utakmica se Željezničarom počinje u 16 časova a sudiće je Dragan Petrović ia Banjaluke.

B. Golubović

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se