23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Održan 20. Kup Malog Zvornika u ulovu ribe udicom na plovak

MALI ZVORNIK – U organizaciji Kluba sportskih ribolovaca „Drinsko jezero“ na lijepo uređenoj stazi ispod Hidroelektrane Zvornik, održan je 20. Kup Malog Zvornika u ulovu ribe udicom na plovak.

Učestvovalo je 67 ribolovaca iz Kragujeca, Jagodine, Kosjerića, Loznice, Valjeva i drugih mjesta Srbije kao i iz Igala u Crnoj Gori te iz Zvornika, Milića i Bratunca iz Republike Srpske. Takmičenje se odvijalo ekipno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ribolovci su ulovili ukupno 89 kilograma ribe, koja je potom vraćena u Drinu.

Nakon završetka takmičarskog dijela, a prije dodjele pehara i diploma, predsjednici Ribarskih udruženja iz Malog Zvornika i Igala potpisali su Povelju o bratimljenju i prijateljstvu.

– Mi već devetu godinu dolazimo organizaovanao na ovo takmičenje kod naših prijatelja u Malom Zvorniku. Bilo je vrijeme da ovu našu saradnju krunišemo potpisivanjem Povelje od bratimljenju i prijateljstvu, koja bi trebala da bude primjer i da rukovodstva naše dvije opštine krenu istim putem, da razvijaju saradnju na privrednom, turističkom i svakom drugom pogledu i da postanu bratske opštine – rekao nam je Željko Kosić, predsjednik Kluba sportskih ribolovaca „Igalo“ iz Igala.

I Đorđe Jovanović, predsjednik Kluba sportskih rubolovaca „Drinsko jezero“ iz Malog Zvorika je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Povelje o bratimljenju i poželio da se proširi saradnja dvije opštine na svim nivoima.

Ispred opštine Mali Zvornik, takmičare je pozdravio Vojislav Stamenković, član Opštinskog vijeća zadužen za turizam, kulturu i medije.

– Svake godine ova naša manifstacija poprima međunarodni karakter. Ove godine imamo predstavnike iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a najavili su se bili i naši prijatelji iz Slovenije. Naša opština poklanja sve više pažnje ovom vidu turzima i tako će biti i ubuduće – rekao je Stamenković.

U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojili su takmičari OO SR „Drina“ iz Loznice, u sastavu: Gavrilo Gavrilović, Nikola Milić i Mirko Pajić, drugi su bili takičari „Šumadije“ iz Kragujvca, a treći ribolovci ekipe Skrapež iz Kosjerića.

Kod dama pobjedu su odnijele takmičarke OO SR „Mamac“, takođe iz Loznice u čijoj ekipi su bile: LJiljana Tanacković, Dragica Ivanović i Verica Gavrilović. Druge su bile takmičarake iz ekipe „Drine“ iz Loznice, a treće domaće takmičarake iz Kluba sportskih ribiolovaca „Drinsko jezero“ iz Malog Zvornika.

[quote color=“#020202″ bgcolor=“#dddddd“ arrow=“yes“ align=“right“]

Rekorni ulov na ovom takmičenju imao je Dejan Rajić iz Kragujevca.

– Moj sektor je bio favorizovan jer je bio na najboljem mjestu. Imao sam rekordan ulov, što me čini srećnim, rekao nam je Rajić, koji je reprezentavac Srbije, a ove godine se bori za to mjesto sa bratom. NJegova porodica je sva ribarska jer mu je i majka reprezentativka Srbije.

[/quote]

Apsolutni pobjednik na stazi bio je Dejan Rajić iz ekipe „Šumadija“ iz Kragujevca, sa rekordnim ulovom od 7 kligrama i 130 grama.

Ostali pobjednici po sektorima bili su: Nikola Milić iz „Drina“ Loznica sa ulovom od 4.450 grama, a treći Mirko Pajić njegov klupski drug iz Loznice.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se