18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Odblokirani Bajakovo i Tovarnik, ostali prelazi na hrvatskoj strani zatvoreni

BEOGRAD – Na graničnim prelazima Batrovci-Bajakovo i Šid-Tovarnik putnička vozila prolaze bez dužih zadržavanja. Na Batrovcima kolone kamiona su znatno smanjene.

Ostali granični prelazi još nisu otvoreni za saobraćaj sa hrvatske strane, potvrđeno je RTS-u na graničnom prelazu Bačka Palanka-Most-Ilok. Nema zvanične informacije kada će i oni biti odblokirani.

U Upravi carine kažu da je od juče popodne, od kada je odblokiran prelaz prema Hrvatskoj prošlo oko 400 teretnih vozila iz pravca Srbije ka Hrvatskoj, dok sa druge strane – od kada je Vlada dinela odluku da se odblokira prelaz za hrvatsku robu, prošlo je 60 kamiona sa hrvatskim tablicama koji su prevozili hrvatsku robu, javlja izveštač RTS-a.

Sedemdesetak kamiona koji čeka na prelazu je uobičajena za granični prleaz Batrovci-Bajakovo, ističu u Upravi carine.

Putnički saobraćaj automobili i autobusi prolaze nesmetano, bez zadržavanja.

Vlada Srbije je ukinula mjere koje je preduzela kao odgovor na hrvatsku blokadu graničnih prelaza. Odluka je sinoć posle sednice Vlade stupila na snagu, a hrvatski kamioni su nešto posle 22 sata počeli da prelaze granicu, javlja izveštač RTS-a.

Toj odluci, prethodila je odluka Vlade Hrvatske da otvori granicu sa Srbijom i počne da u tu zemlju propušta kamione i automobile sa srpskim tablicama.

„Srbija je kontramerama želela da zaštiti svoje interese i u tome je uspela“, rekao je sinić premijer Aleksandar Vučić obraćajući se članovima Vlade.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se