9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Obilježeno 15 godina rada

MILIĆI – Udruženje oboljelih od multiple skleroze regije Birač obilježilo je danas u Milićima 15 godina postojanja, sjednicom Skupštine i prijemom za članove i goste.

Predsjednik Udruženja Milan Stjepanović rekao je novinarima da Udruženje danas ima 70 članova, te da je u dosadašnjem periodu realizovalo niz akcija.

„Mnoga prava koja smo nekada imali, poslije rata bila su izbrisana. To smo uspjeli vratiti. Izborili smo se da se sistemski riješi pitanje nabavke ortopedskih pomagala za ove pacijente, pelena… Kada smo počinjali sa radom 2000. godine na pozitivnoj listi imali smo svega četiri lijeka, a sada ih je 45“, naveo je Stjepanović.

On je istakao da je kruna angažmana Udruženja oboljelih od multiple skleroze to što je, uz pomoć i podršku Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, obezbijedilo besplatan banjski oporavak svim pacijentima iz Srpske sa tom dijagnozom.

Stjepanović je podsjetio da je Udruženje formirano da bi oboljelima olakšalo liječenje, rehabilitaciju i socijalizaciju u zajednici.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se