18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Obezbijeđeni autobusi do Kanjiže

BEOGRAD – Za nekoliko stotina migranata, koji se nalaze na graničnom prelazu Horgoš, između Srbije i Mađarske, grad Subotica je obezbijedio autobuse do kampa u Kanjiži, ali mnogi strahuju jer ne razumiju gdje ih autobusi odvoze, dok dio njih oklijeva da se zaputi ka Hrvatskoj zbog opasnosti od mina.
Migranti nevoljno ulaze u autobuse koji ih voze ka Kanjiži jer polovina njih ne zna gdje ih voze i misli da će ih autobusi vratiti u Siriju iz koje su pobjegli, javlja „Blic“.

Prema istom izvoru, pojedini migranti od Kanjiže kreću ka Šidu, kako bi ušli u Hrvatsku, dok dio migranata ne želi da ide ka Hrvatskoj jer strahuje od nagaznih mina koje se nalaze uz granicu sa Srbijom.

RTS je javio da su hrvatski demineri poslati u graničnu oblast u koju ulaze izbjeglice, zbog opasnosti od mina zaostalih iz rata.

U prostoru graničnog prelaza Horgoš, između Srbije i Hrvatske, podignuti su šatori, ima i dosta djece, a migrantima hranu i vodu obezbjeđuju Crveni krst i UNHCR, dok je su blizini i vozila Hitne pomoći iz Subotice.

Iz prihvatnog centra za izbjeglice u Kanjiži danas prijepodne krenuo je prvi autobus sa 50 izbjeglica u pravcu Šida.

Trenutno se u kampu u Kanjiži odmaraju oni koji su obaviješteni da ne mogu dalje u Mađarsku, ali ipak čekaju mogućnost prelaska.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se