-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Novo kolo, sudijske navike i dalje iste (foto/video)

Kad ste vidjeli naslov ovog teksta sigurno vam je izgledao poznato, neki su vjerovatno to povezali sa nedavnim saopštenjem FK Drina u vezi crvenog kartona dobijenog u Istočnom Sarajevu, potiv Slavije. E pa u pravu ste, tekst je direktno vezan za pomenuto saopštenje tj. ovo mu dođe kao neki drugi dio ili bolje reći druga epizoda sada već čuvene sapunice zvana „suđenje u Premijer ligi BiH“.

Epilog nakon prvobitnog saopštenja FK Drina pod nazivom „Novo kolo, sudijske navike iste“ smo svi vidjeli a njemu je kao i obično Drina izvukla deblji kraj kaznom od 1.500 KM. „Dželati“ iz Fudbalskog saveza BiH su postigli svoj cilj jer su ovom kaznom „začepili usta“ ljudima iz FK Drina i jasno poručili da će nastaviti sa kažnjavanjem ukoliko se nastavi sa kritikovanjem i raskrinkavanjem sudijske mafije u Premijer ligi BiH.

S jedne strane nam je drago što smo se konačno uvjerili da osoblje u FS BiH ipak prati dešavanja i svakojaka piskaranja kluba iz Zvornika dok sa druge strane baš i nije prijatno kad u današnje vrijeme ostaneš 1.500 KM u minusu, pogotvo što se zna u kakvim je finansijskim problemima klub.

scena 1

Kao što smo rekli, cilj saveza je postignut, ukoliko ubuduće Drina bude izdavala saopštenje za medije ili za to koristila svoj zvanični sajt moraće to „debelo“ da plati. Naravno, u situaciji kada su igrači od početka sezone primili samo jednu platu i kada klub bukvalno nema uprave i predsjednika kluba svaka dalja saopštenja i strepnja od novih kazni iz FS BiH bile bi pogubne.

Ipak, taj „krvopijski“ savez zaboravlja da Drina nije sama i da ona ima svoju armiju simpatizera koji su spremni da pomognu u svakom smislu. Upravo je portal „Zvornik danas“ jedan od tih „vojnika“ FK Drina koji se odlučio da nastavi medijsku borbu za istinu i pravdu protiv fudbalske mafije u Sarajevu.

Taman što smo nakon utakmice sa Borcem pomislili da je suđenje koliko-toliko popravljeno u narednoj utakmici sa Radnikom, u Bijeljini, doživjeli smo pravi šok.

Radnik jeste bio bolji tokom čitave utakmice, Radnik jeste zasluženo pobjedio, to niko neće osporiti ali šta bi bilo da je sudija drugačije reagovao u 45. minuti utakmice? Sjetimo se situacije u 5. kolu kada je Drina dobila crveni karton tj. kada je Dragomir Nikolić isključen zato što je kao poslednji igrač odbrane (ili pretposlednji igrač, kako kome više paše) navodno faulirao Stefana Barića.

scena 2

E sada selimo se u utakmicu 7. kola u Bijeljinu gdje je u identičnoj situaciji Slobodan Jakovljević oborio napadača Drine Bobana Đerića. Glavni sudija Ognjen Valjić iz Banjaluke, internacionalac, ništa nije svirao te je pokazao da se igra može nastaviti.

Osim toga Valjić je od prvog minuta skoro pa izgubio kontrolu nad utakmicom pa smo više gledali rvanje nego fudbal. Pored njega, tu je bilo i poznato društvance sa utakmice 5. kola – Bojan Maksimović (prvi pomoćnik) i Husein Terzić (četvrti sudija).

Nije jednom Terzić prijetio klupi Drine da će kompletnu isključiti ako nastave sa burnim protestima protiv odluka arbitara, dok je sa druge strane ostao nijem na nevjerovatnu galamu sa klupe domaćina. Tek pred kraj susreta Valjić je pokazao žuti karton rezervnom igraču Mladenu Žižoviću ali je i ta situacija sporna zbog toga što je Žižović promjenio tri dresa dok je našao broj koji je nosio a možda je baš to i odgovaralo Radniku jer je Žižović blaže povrijeđen i imao je već dva žuta kartona tako da ovim trećim odmara sledeću utakmicu protiv Travnika, gdje ne samo Radnik, nego i ostali klubovi teško mogu odnijeti bod(ove).

I za kraj još jedna činjenica da su ljudi zaposleni u FS BiH totalno nesposobni. Po odluci Disciplinske komisije FS BiH Aleksandar Nikolić je prvobitno kažnjen na dvije utakmice zabrane igranja zbog crvenog kartona dobijenog protiv Rudara, da bi se kasnije ta kazna uvećala na tri utakmice.

scena 3

Dragomir Nikolić je zbog crvenog kartona protiv Slavije dobio tri utakmice zabrane igranja da bi juče, sasvim slučajno, svi u klubu saznali da je savez napravio „grešku“ te da je Nikolić ipak kažnjen dvije utakmice.

Takvih „grešaka“, za koje u Savezu ne misle da treba informisati klubove, ima još na stotine i one se manje-više dešavaju svim „manjim“ klubovima u Premijer ligi BiH i to je jednostavno nepromjenjiva činjenica.

To be continued…

[mom_video type=“youtube“ id=“2RCEEkkji00″]

B. Golubović

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se