3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Na djelu masovna operacija pod kodnim imenom „izbjeglice“

Islamizacija, ne samo Srbije nego i cijele Evrope, zbog ovolikog talasa izbjeglica biće neizbježna i predstavlja ogromni rizik, a tu je i mogućnost aktivne borbe za stvaranje nečega sličnog „Islamskoj državi“ u Evropi, navodi ruski doktor političkih nauka Jelena Ponomarjeva.

BEOGRAD – Ruski doktor političkih nauka Jelena Ponomarjeva upozorava da je na djelu velika masovna operacija pod kodnim nazivom „Izbjeglice“, s ciljem slabljenja i destabilizacije Evrope, što je početak velike prekompozicije svijeta.

Ponomarjeva, profesor na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose, ističe da iza te operacije stoji savez legalnih političkih, ekonomskih i medijskih struktura sa međunarodnim kriminalom i arapskim monarsima, koji svjesno usmjeravaju migrante ka Evropi da bi stvorili haos iz kojeg će zaraditi.

Ponomarjeva u intervjuu Srni ocjenjuje da će islamizacija, ne samo Srbije nego i cijele Evrope, zbog ovolikog talasa izbjeglica biti neizbježna i predstavlja ogromni rizik, a ne isključuje ni mogućnost aktivne borbe za stvaranje nečega sličnog „Islamskoj državi“ u Evropi.

Ponomarjeva upozorava da na Balkanu već postoji „lansirna platforma“ za tako nešto – „banditska država Kosovo“ i navodi da je migratorni talas, koji može da potrese i „izvrne“ Evropu, nekome potreban i koristan, a jedan od njegovih ciljeva je i zaustavljanje izgradnje bilo kog ruskog gasovoda u Evropi.

Navodeći da izgradnja zidova, pojačana kontrola, čak i preispitivanje Šengena mogu donijeti samo privremeno olakšanje, Ponomarjeva ocjenjuje da to faktički znači stvaranje pojasa takozvane „varvarske periferije“, koja je u dalekoj prošlosti uništila Rimsko carstvo i iznjedrila „mračni srednji vijek“.

„Najveći teret pašće na balkanske zemlje, koje su ekonomski slabe i koje nisu članice EU. Od njih će se evropske države ograditi zidovima, a cijeli migratorni udar će pasti upravo na Srbiju i Makedoniju“, tvrdi Ponomarjeva u intervjuu Srni.

Osim toga, ne može se očekivati da će EU pružiti dovoljnu ekonomsku pomoć, smatra ona i ocjenjuje da nas očekuju veoma turbulentna vremena.

Ogromni talas migranata sa Bliskog istoka i iz sjeverne Afrike, koji je „zapljusnuo“ Evropu, nije slučajna pojava već dobro pripremljen i organizovan proces koji se može nazvati čak i masovnom specijalnom operacijom.

Ona navodi da se ovih dana ispostavilo da je fotografija sirijskog dječaka koji se utopio bila – izrežirana, odnosno „dječak je zaista poginuo, ali njegovo tijelo su specijalno prenijeli na drugo mjesto da bi fotografija bila efikasnija, dirnula u živac“.

Ponomarjeva ističe da glavni organizatori specijalne operacije pod kodnim imenom „Izbjeglice“ nisu rukovodstva SAD, Velike Britanije ili NJemačke i Francuske…

Posljednjih decenija u svijetu je stvorena moćna alijansa kriminalnih i potpuno legalnih grupa, struktura i organizacija povezanih sa obavještajnim zajednicama, finansijerima i krupnim medijima.

Ponomarjeva ne isključuje mogućnost da sve to prati još jedan cilj – da se ne dozvoli početak izgradnje bilo kojeg ruskog gasovoda u Evropi i navodi da velike transnacionalne kompanije i arapski monarsi čine sve što mogu da se rusko prisustvo na evropskom energetskom smanji, kao što se desilo sa „Južnim“ i „Turskim tokom“.

Ona dodaje da sadašnji talas migranata faktički blokira mogućnost realizacije sporazuma NJemačke za izgradnju ruskog gasovoda „Sjeverni tok dva“, tako da savremena migrantska kriza predstavlja višepoteznu „partiju“ u kojoj i arapski monarsi imaju udio.

Ponomarjeva smatra da veliki broj „migratorne omladine“ predstavlja „rizičnu grupu“, koja može biti uključena u razne terorističke i ekstremističke strukture i stvoriti „eksplozivnu smjesu“ i pojavu radikalnih bandi.

Ona navodi da je budućnost Evrope, koja se rađa u „bosanskom loncu“, još u maju 2011. godine nacrtao američki predsjednik Barak Obama, koji je bukvalno rekao da će „sadašnji vijek biti vijek rađanja novih nacija“.

„Nema boljeg eksperimentalnog poligona za njihov ‘uzgoj’ od Evrope, u kojoj se decenijama razlažu evropska društva, sa njenim multikulturalizmom i tolerancijom“, navodi Ponomarjeva.

Ona ističe da se neke poznate svjetske ustanove decenijama bave pitanjem preseljenja ljudi zbog klimatskih promjena, poput Instituta u Brukingsu i Bernu, kao i Norveškog savjeta za izbjeglice i Londonske škole za ekonomiju.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se