23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Misica se rasplakala: Elez je iskoristio, bila je mlada

Saslušanjem Anđelka Veljančića u utorak je u Sudu BiH nastavljeno suđenje Slobodanki Tošić, nekadašnjoj Mis fotogeničnosti BiH, optuženoj da je tokom 2006. namamila Đorđa Ždralu (koji se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera, op. a) u naselju Vranješ, u sačekuši u kojoj je pokušana njegova likvidacija

Imunitet

Veljančić, kojem je Tužilaštvo BiH dalo imunitet te mu se za djela čiji je i sam učesnik bio ne može suditi, priveden je iz KPZ-a Zenica, gdje se nalazi na izdržavanju desetogodišnje zatvorske kazne zbog pljačke 2,2 miliona eura Privredne banke Sarajevo.

U sudnicu je uveden s maskom na glavi i u pratnji dvojice maskiranih pripadnika SIPA.

Njegov iskaz uglavnom je bio isti kao i onaj kada je svjedočio u predmetu Lutka, a koji se vodi protiv Bojana Cvijana i još nekoliko osoba, optuženih za neka od najtežih krivičnih djela.

– Darko ju je iskoristio. Đoka (Đorđe Ždrale, op. a) u to vrijeme je imao tendencije da bude s njom. Muntao je, siledžija je i vršio je pritisak na nju. Njoj je prekipjelo i došla je Darku i rekla mu da ne može više i da će ubiti Đorđa ili da će ubiti sebe. Onda joj je Darko rekao kao nemoj ti, ja ću, imam momke za to, naveo je Veljančić, pojašnjavajući da mu je sve to Elez ispričao.

Svjedok je u nekoliko navrata naglasio da je optužena u kritičnom periodu bila mlada.

– Cura je bila učesnik, svjesno ili nesvjesno. Mogla je napraviti drugačije. Ubili bi je. Bila je natjerana. To joj je bila uloga, bilo je da to uradi ili da na kraju završi kao moja žena, kazao je Veljančić, objašnjavajući da je Ždrale sporne večeri Slobodanku „dovukao do kuće u kojoj je ona živjela sa cimerkom“.

– Ona izlazi iz njegovog automobila, stavlja ruku na usta i okreće glavu, a potom su Davor Elez i Brane Minić počeli pucati na Ždralino vozilo. Slobodanka je potom pobjegla prema kući, a Ždrale je izašao iz vozila i pravio se da je mrtav, ispričao je svjedok.

Optužena je nakon Veljančićevog svjedočenja zaplakala, navodeći da joj je „žao Anđelka“.

Plijen

Upitan o navodima optužnice koji Tošićevu terete da joj je Elez dao dio plijena od pljačke 2,2 miliona evra iz Privredne banke, svjedok je kazao: „Bilo je priče da se Slobodanki da 25 hiljada eura, ali nisam vidio da je to i uradio. Ni ja nisam dobio sav novac. Elez me je izradio. Rekao je da nećemo dobiti novac dok Đoka ne bude gotov“. Odgovarajući na pitanja advokata Vlade Adamovića, Veljančić je kazao da ga je Elez izvarao i poslao na robiju.

Naredni pretres će biti zakazan naknadno, a tada će biti saslušan Đorđe Ždrale, piše Oslobođenje.ba.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se