18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Minski incident u Križevićima sa lakšim tjelesnim povredama

ZVORNIK – U zvorničkoj mjesnoj zajednici Križevići juče se desio minski incident u kojem je lice sa inicijalima N.B.iz Križevića zadobilo lakše tjelesne povrede i koji je po ukazanoj ljekarskoj pomoći pušten kući.

Kako nezvanično saznajemo, Bajro Nezirović iz Križevaca kod Zvornika povrijeđen je u blizini svoje kuće kada je sijekući drva nagazio na minu zaostalu iz proteklog rata.

Njega su pronašli mještani ovog sela kada su čili eksploziju i izvukli ga iz minskog polja.

Minski incident desio se u šumi zvanoj „Osoja“ kada je lice sa inicijalima H.V. iz Križevića, upravljajući traktorom, gumom od prikolice aktiviralo minsko-eksplozivnu napravu. U Stanici javne bezbjednosti Zvornik rekli su da je H.V. tom prilikom zadobio manje povrede i nije tražio ljekarsku pomoć, dok je Nezirović koji se nalazio pored traktora zadobio lakše tjelesne povrede.

Minski incident je u Stanicu javne bezbjednosti prijavljen juče oko 13:30 sati i na lice mjesta odmah su izašli radnici Službe civilne zaštite opštine Zvornik i Stanice javne bezbjednosti.

Opštinska Služba civilne zaštite odmah je o minskom incidentu obavjestila i Republičku upravu civilne zaštite, te je zatražena asistencija B tima Republičke uprave civilne zaštite na obezbjeđivanju sigurne staze licu mjesta kako bi radnici SJB bezbjedno izvršili uviđaj.

Uviđaj je izvršen i od strane pripadnika BH MAC-a, Regionalna kancelarija Pale, i tom prilikom je utvrđeno da se ne radi o minskom polju.

U SJB Zvornik naveli su da je u toku rad na daljem dokumentovanju i rasvetljavanju ovog slučaja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se