12 C
Zvornik
23. април 2024.

Liga šampiona: Juve utišao Etihad, het-trik Ronalda

Fudbaleri Juventusa pobjedili su Mančester siti uz gostima sa 2:1, u derbiju prvog dana na startu nove sezone Lige šampiona.

Veliki preokret napravio je i PSV protiv Mančester junajteda, pa je holandski šampion takođe slavio sa 2:1.

U ostalim duelima odigranim prvog dana Real Madrid je pobjedio Šahtjor sa 4:0, uz het-trik Ronalda ali i dva gola iz penala, a sigurne pobjede ostvarili su i PSŽ, Benfika, Atletiko Madrid i Sevilja.

Nije bilo remija prvog dana, a minimalnu pobjedu ostvario je Volfsburg protiv moskovskog CSKA.

Mančester siti želio je da sezonu u igi šampiona počne na identičan način kao i u Premijer ligi, ali nije uspio protiv italijanskog šampiona i vicešampiona Evrope. Ekipa Manuela Pelegrinija povela je autogolom Đorđa Kjelinija u 57. minutu, ali je tim iz Torina preokrenuo u nastavku.

Mario Mandžukić je izjednačio u 70. minutu poslije sjajnog dodavanja Pola Pogbe, a preokret je kompletirao Alvaro Morata devet minuta prije kraja sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov odigrao je cio meč za domaćina.

Probjlema u D grupi nije imala Sevilja koja je lako savladala Menhengladbah sa 3:0 golovima Gameira, Banege i Konopljanke.

Sa goleadom je nastavio sjajni Kristijano Ronaldo koji je u samo četiri dana postigao osam golova na dvije utakmice. Protiv Šahtjora je imao i pomoć sudije koji je neopravdano pokazao na penal u 55. minutu nakon što je lopta očigledno pogodila Darija Srnu u leđa. Prije toga Stepanenko je u 50. mintuu isključen, pa je Real imao lak posao.

Benzema je pogodio za 1:0 u 30. minutu, Ronaldo je pogađao sa penala u 55. i 63. minutu, a pobjedu je ovjerio u 81. minutu.

U drugom deulu A grupe, Anhel Di Marija sjajno je krenuo u Pari Sen Žermenu i već u četvrtom minutu je poslije odlične solo akcije pogodio za 1:0, da bi pobjedu ovjerio Edinson Kavani u 61. minutu.

Mančester junajted poveo je u Holandiji protiv PSV-a golom Memfisa Depaja u 41. minutu, ali je u 45. izjednačio Moreno, a Narsing je u 57. donio veliki trijumf domaćinu. Meč je obilježila teška povreda Luka Šoa u 20. minutu.

U drugom duelu ove grupe Volfsburg je sa minimalnih 1:0 savladao moskovski CSKA, a gol je postigao Julijan Draksler u 40. minutu. Zoran Tošić igrao je do 78. minuta za ruski tim.

Konačno, u C grupi Benfika je savladala Astanu golovima Gaitana i Mitroglua, a Atletiko je slavio u Istanbulu protiv Galatasaraja golovima Antoana Grizmana.

Grupa A:

PSŽ – Malme 2:0
Di Marija 4, Kavani 61
Real Madrid – Šahtjor 4:0
Benzema 30, Ronaldo 55p, 63p, 81

Grupa B:

PSV – Mančester junajted 2:1
Moreno 45, Narsing 57 – Depaj 41
Volfsburg – CSKA 1:0
Draksler 40

Grupa C:

Benfika – Astana 2:0
Gaitan 51, Mitroglu 62
Galatasaraj – Atletiko Madrid 0:2
Grizman 18, 25

Grupa D:

Mančester siti – Juventus 1:2
Kjelini ag 57 – Mandžukić 70, Morata
Sevilja – Menhengladbah 3:0
Gameiro 47p, Banega 66, Somer ag 84

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se