15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

ISKUSTVO PRESUDILO: Lokanj slavi Miroslava Đurića

I nakon trećeg odigranog gola u Regionalnoj ligi – grupa „Istok“ fudbaleri Lokanja ne znaju za poraz. Ovaj put, na svom terenu Lokanjci su bili bolji od brčanske ekipe Srpske Varoši sa 2:1.

U uvodnom dijelu utakmice vidjeli smo početno ispitivanje snaga dvije ekipe da bi nakon desetak minuta Lokanj zaigrao onako kako se od njega i očekivalo – angažovanije i ofanzivnije. Ređale su se i brojne šanse domaćih a najozbiljnije su propuštene preko Mićića, Markovića i Đukanovića.

Svoj trud Lokanj je naplatio u 42. minuti kada je Pantić centrirao sa strane a gol postiže Đukanović. Tri minute kasnije gosti bilježe prvu priliku na utakmici ali golman Cvjetković odlično reaguje.

Domaći su i u drugom poluvremenu nastavili u istom ritmu. Bilježimo novu priliku Mićića, koji sa peterca dva puta pogađa prečku a nedugo potom Marković se nalazi sam pred golmanom Radenkovićem, koji izlazi kao pobjednik.

I kao što to obično biva u fudbalu, kazna za brojne promašaje domaćih stigla je u vidu gola za Srpsku Varoš. U 55. minuti gosti koriste neopreznost domaćina te na brzinu ubacuju loptu, koja dolazi do Ismara Sinanovića, kome nije bilo teško da zatrese mrežu Lokanja.

Miroslav Đurić
Miroslav Đurić

Nedugo nakon toga gosti za malo ne stižu do vodstva iz slobodnog udarca. Ponovo se odlično istakao Cvjetković, koji loptu izbacuje u korner.

Kako se bližio kraj utakmice domaći su bili sve opasniji, uz novu seriju promašaja.

Dvije minute prije kraja regularnog dijela utakmice Lokanj konačno stiže do novog vodstva, a ispostaviće se kasnije i nove pobjede. U jednom napadu domaćih Marković je ubacio loptu u šesnaesterac gostiju a to koristi „rezervista“ Miroslav Đurić, koji matira golmana Radenkovića za veliku radost svih prisutnih na stadionu ‘Pod pećinom’.

„Bilo je veoma teško pobjediti iskusnog i čvrstog protivnika kao što je Srpska Varoš, koji su uspjeli da nas kazne poslije naših bezbroj propustenih prilika. Međutim, disciplinovanom i požrtvovanom igrom do samog kraja meča uspjeli smo doći do sva tri boda i tako zadržali vodeću poziciju na tabeli. U subotu nas očekuje još jedna ništa slabija utakmica protiv Majevice iz Lopara ali vjerujem u moju ekipu i mislim da ćemo i u toj utakmici trijumfovati, jer veliki rad i trud smo uložili, kako igrači tako i uprava, što samo potvrđujemo liderskom pozicijom na tabeli“, rekao je jedan od najiskusnijih igrača Lokanja a i lige, 30-godišnji Miroslav Đurić.

Treba istači da Lokanjci prvo mjesto u trećem fudbalskom rangu Republike Srpske dijele sa ekipom Podrinja iz Tršića, koje je u ovom kolu sa 2:0 slavilo u gostima protiv ekipe Proletera (Ruhotina-Johovac).

FK LOKANJ – GFK SRPSKA VAROŠ Brčko 2:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 – Đukanović u 42. minuti; 1:1 – Sinanović u 55. minuti; 2:1 – Mir. Đurić u 88. minuti; Stadion: Pod pećinom; Gledalaca: 100; Glavni sudija: Aleksandar Gavrić; Žuti kartoni: D. Mićić (Lokanj), Savić, Vujić, Todorović (Srpska Varoš).

LOKANJ: Cvjetković, Vuković (Od 76. minuta Simić), Mar. Đurić, Bojanić, Jovanović, Đukanović (Od 61. minuta Janković), Zeljko (Od 53. minute Mir. Đurić), Pantić, Marković, Vidić, D. Mićić.

SRPSKA VAROŠ: Radenković, Savić, Vujić, Gatarević, Petrović, Pačavra (Od 40. minuta Jokanović), Sinanović, Todorović (Od 80. minuta Dodić), Ćulum, Vasiljević (Od 60. minuta Antić), Gajić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se