15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Hrvatska brutalno napala Srbiju

BEOGRAD – Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je da Srbija nije dala povoda za mjere koje je protiv nje preduzela Hrvatska i ocijenio da je time Srbija ekonomski brutalno napadnuta.

Selakoviće je ukazao i da se od danas, mjerama koje je od ponoći preduzala Hrvatska da zabrani ulazak državljana Srbije, krši sloboda kretanja ljudi što je jedno od osnovnih ljudskih prava.

„Srbija nije srećna i nije neko ko se na ovakve stvari smeje. Situaciju shvatamo vrlo ozbiljno. Ozbiljno smo shvatili situaciju i kada je počela migrantska kriza i pokazali smo kako treba postupati, mada smo u tome ostali usamljeni. Srbija je brutalno napadnuta od Hrvatske“, rekao je Selaković za Radio-televiziju Srbije.

Selaković je istakao da ničim Srbija nije dala povoda za to da Hrvatska blokira granicu mimo svih sporazuma koji postoje između Srbije i Hrvatske, Srbije i EU i upitao kakve veze sa migracionom krizom imaju mjere koje je preduzela Hrvatska.

Ministar pravde Srbije napomenuo je da način obraćanja hrvatskog premijera Zorana Milanovića ne priliči predsjedniku jedne vlade, posebno ne predsjedniku vlade države članice Evropske unije.

On kaže da je Srbija spremna da ukine kontramjere kada Hrvatska ukine jednostranu blokadu.

„Zamislite da nismo reagovali nikako, postavili smo rok i produžili ga, a iz Brisela je stigao poziv Hrvatskoj da prekine blokadu. Vrlo ozbiljno shvatamo ovu situaciju i odmeravaćemo svaki naredni potez, ali nećemo dozvoliti Hrvatskoj da nas ponižava“, poručio je Selaković.

On je najavio da će se Srbija obratiti i Savjetu za stabilizaciju i pridruživanje jer postoji jednostrani akt jedne članice EU.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se