23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Grad pred bankrotom, Vučurević u limuzini

TREBINJE – Opozicija u Trebinju ogorčena je zbog kupovine „audija“ vrijednog 119.000 maraka kojim odnedavno gradonačelnik Slavko Vučurević krstari ulicama grada, dok pripadnici Službe hitne pomoći na teren odlaze u zastarjelim i nespravnim vozilima.

Ovaj, za mnoge neshvatljiv Vučurevićev potez, juče su oštro iskritikovali predstavnici trebinjskog NDP-a i SNSD-a.

Naglasili su da je, uprkos tome što je prošlogodišnji deficit Trebinja premašio 600.000 KM, u garažu gradske uprave dovezen „audi“ visoke klase u kojem će se voziti Vučurević.

U NDP-u kažu da je skupocjeni automobil kupljen novcem stanovnika Trebinja i navode da ovaj čin pokazuje „domaćinski odnos“ vlasti prema sugrađanima.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Slobodan Šaraba

najoštrije je osudio postupak Vučurevića koji se „počastio“ luksuznim autom, dok ljekari Hitne službe iz ovog grada na intervencije odlaze u nesigurnim vozilima.

Šaraba smatra da je katastrofalno što je Vučurević postao vlasnik automobila vrijednog 119.000 KM samo nekoliko mjeseci nakon što se pričalo o bankrotu grada.

– Zna se da trebinjska Hitna pomoć raspolaže vozilima za koja nije sigurno da li će uspjeti doći do mjesta nesreće i vratiti se do Doma zdravlja – kaže Šaraba.

On se pita se zašto Vučurević nije kupio neku „škodu“ od 30.000 maraka i Domu zdravlja obezbijedio neko bolje vozilo kako bi ljudi koji spasavaju živote mogli da intervenišu na pravi način.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Trebinje Luka Petrović kaže da je kupovina ovog automobila samo jedan u nizu katastrofalnih poteza koje je Vučurević povukao. Istakao je da nije vrijeme za kupovinu vozila dok se istovremeno otpuštaju pripravnici.

– Otpušteno je 27 pripravnika, od kojih su neki članovi porodica poginulih boraca – kaže Petrović i dodaje da je evidentno da se Vučureviću bliži kraj mandata, te zbog toga, kako kaže, ne zna šta radi.

Predsjednik Izvršnog odbora NDP-a Milan Projević rekao je da je Vučurević nastavio sa praksom bratimljenja sa mjestima iz regiona i naglašava da povelja bratimljenja bez neke konkretne saradnje u budućnosti gubi svaki smisao.

Komentar Vučurevića o kupovini automobila juče nismo uspjeli da dobijemo jer nije odgovarao na telefonske pozive.

Propusti

Slobodan Šaraba je ukazao i na druge „propuste, promašaje i loše odluke koje je donio trebinjski gradonačelnik“, među kojima je naveo obećanje otvaranja fabrike obuće „Bema“, povećanje poreza na imovinu građana, te komunalne takse, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se