18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Filmsko hapšenje u Banjaluci: Pokrali zlataru, »pali« nakon pola sata

BANJALUKA – Svega pola sata nakon što je juče popodne pokradena zlatara u centru Banjaluke, policija je u naselju Lauš uspjela da pronađe državljane Srbije M.Ž., S.B., N.J., te jednog maloljetnika, čime je ovo krivično djelo rasvijetljeno, potvrđeno je „Nezavisnim„.

Akcija je uslijedila nakon što je Operativnom dežurstvu CJB Banjaluka, u srijedu u 18.25 časova, prijavljeno da su dva nepoznata nemaskirana lica, iz zlatare u Ulici kralja Petra prvog Karađorđevića u Banjaluci, ukrala tacnu sa zlatnim nakitom, nakon čega su pobjegli u nepozantom pravcu.

Ubrzo potom uhapšena je četvoročlana grupa.

„Pretresom hotelskih soba u Banjaluci, gdje su oni bili smješteni, pronađen je dio otuđenog zlatnog nakita, drobilica za marihuanu, plastični razbijač stakla, mobilni telefoni i drugo“, kazali su iz CJB Banjaluka.

Očevici, koji su se zatekli pored jednog hotela u Banjaluci, gdje su ovi Srbijanci bili smješteni, kažu da je akcija ličila na scene iz akcionih filmova.

„Vidio sam veći broj policajaca, specijalaca, u više vozila, koji užurbano upadaju u objekat. Komšije su u nevjerici posmatrale šta se događa. Pojma nisam imao šta se dešava, ali sam vidio da se policija ‘prihvatila’ posla, i da je riječ o ‘jačoj’ akciji“, ispričao je „Nezavisnim“ jedan od očevidaca.

Osumnjičeni su privedeni u službene prostorije, gdje je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Teška krađa“ biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka na dalje postupanje.

Krađa je rasvijetljena koordinisanom akcijom pripadnika Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka, Policijskih stanica Lauš, Centar, i Lazarevo, i Policijske stanice za intervencije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se