9.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Evo od čega je Lepa Brena živjela na početku karijere

Lepa Brena je jedan dio osamdesetih godina prošlog vijeka provela živjeći u Petrovaradinu, a zelenu višespratnicu u Bloku 8 i dalje zovu Lepa Brena.

– Svi znaju da je Brena živjela ovdje, čak i mlađi. Bila je na trećem spratu, ako se ne varam. Poslije su se uselili neki njeni rođaci, ne znam da li su oni prodali stan, ili su još uvijek tu – priča Marica Vasić, koja je u naselju duže od 30 godina.

– Tada je postajala popularna, nije još bila velika zvijezda, ali su već svi, pogotovo u Novom Sadu znali ko je i ona, a bilo je i udvarača – kaže ona.

Kako objašnjava, Brena je u ovoj zgradi imala i svoje „tjelohranitelje“, jer su u istom ulazu stanovali Lepi Bora i Frenki, koji su sa njom zajedno svirali u Slatkom grehu.

– I oni su tada bili poznati, gotovo su bili nerazdvojni – dodaje Marica.

Breni je iz vremena kada je živjela u Novom Sadu ostao i kultni kiosk sa roštiljom „Kod Brene“. Ni nakon što je postala najveća jugoslovenska muzička zvijezda i otišla iz Novog Sada ona nije zatvorila ovo mjesto.

Na ulazu u lokal i dalje piše da je vlasnica Fahreta Živojinović, a roštilj koje se nalazi pored stadiona „Karađorđe“ jedan je od najpoznatijih u gradu.

– Nisam znao da je ona vlasnica, ali sam se uvijek pitao zašto se zove Brena, mogu samo da kažem da je hrana odlična i da je uvijek gužva – kaže Novosađanin Dejan Rakić.

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se