12 C
Zvornik
20. април 2024.

Drugi dječiji Festival fudbala Mali Zvornik 2015: Pehari Drini i Čiviji

MALI ZVORNIK – Fudbalski klub „Jedinstvo“ iz Malog Zvornika, koji se takmiči u Mačvanskoj okružnoj ligi, orgnizovao je Drugi dječiji Festival fudbala pod nazivom „Mali Zvornik 2015.“

Na turniru su učestovali mladi fudbaleri godišta 2003. i 2005. iz 15 klubova Podrinja, Jadra, Srema, Kolubare, Semberije i Birča koji su bili podjeljeni u dvije grupe.

U kategoriji 2003. godište u polufinalu su se sastale ekipe Drine iz Zvornika i Loznice te škole fudbala Vladimirci i Jadra iz Gornjeg Dobrića. Slavili su Zvornični sa 2:1 odnosno Jadar sa 4:1.

U finalu su mladi Drinini fudbaleri savladali ekipu Jadra sa 3:2 posle izvođenja penala jer je u regularnom dijelu bilo 0:0. Treće mjesto pripalo je Loznici koja je savladala školu fudbala iz Vladimiraca sa 7:0.

U konkurenciji 2005. godište u polufinalu je POFK Čivija iz Šapca savladala Drinu sa 1:0 nakon izvođenja jedanaesterca dok je u drugom polufinalu Loznica bila bolja od FK Proletera iz Dvorova savladaviši ga sa 2:0.

U finalu su Šapčani bili bolji od Loznice pobjedivši je sa 1:0 dok je treće mjesto osvojio Proleter savladvši Drinu sa 1:0.

Nagrade za pojedanačni uspjeh u kategoriji 2003. godište pripale su: Lazaru Kuliću iz Drine kao najboljem golmanu, Davoru Rakiću, takođe iz Drine kao najboljem strijelcu i Urošu Kojiću iz Jadra koji je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Kod 2005. godišta najbolji igrač je bio Đorđo Kojić iz Loznice, Stefan Popić iz Čivije je bio najbolji strijelac i najuspješniji golman je bio Nenad Sandić, takođe iz Čivije.

Nagrade najuspješnijim pojedincima uručio je Petar Slavkić, nekadašnji igrač Slobode iz Tuzle i drugih klubova. Najzaslužniji za organizaciju Drugog Festivala dječijeg fudbala u Malom Zvorniku su treneri mlađi kategorija u FK Jedinstvu, Samir Salihbegović, Dušan Sredojević, Boris Slavkić, Janko Tomić i LJubiša Aćimović.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se