15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Đoković u polufinalu US Opena

NJUJORK – Novak Đoković plasirao se u polufinale US opena, pošto je savladao Felisijana Lopesa sa 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 (7-2).

Meč je završen koji minut poslije jedan ujutru po lokalnom vremenu, a Đoković je dobio meč uprkos tome što nije igrao na prepoznatljivom nivou.

Tako je Novak nastavio svoj niz, pošto od 2007. godine nije u Njujorku ispao prije polufinala. U polufinalu srpski teniser će igrati sa braniocem titule Marinom Čilićem, koji je u pet setova eliminisao Žo-Vilfreda Congu.

Đoković je počeo meč veoma dobro, odmah je napravio brejk i prvi set okončao je za 25 minuta. Međutim, srpski teniser mučio se sa riternom, Lopes mu je i servise čitao ispravno, pa su se pojavili problemi u drugom setu – propustio je Novak brejk loptu u prvom gemu, a onda je nizom grešaka poklonio brejk rivalu.

Španac je sve do poslednjeg gema lako čuvao prednost, a tada je Novak došao do brejk lopte i relativni lak pasing bekhendom zakucao u mrežu.

Osvojio je Lopes drugi set, ali je doživjeo veliki pad već na startu trećeg seta – dve duple greške, još dve-tri greške i Novak je došao do brejka prednosti.

Sada je na Đokovića bio red da čuva brejk i u sedmom susreo se sa problemima, ali je hrabro spasao 15:40 – servis-vinerom, a zatim i najboljim pasingom u meču. Usledio je izlazak na mrežu i as za osvajanje tog gema, a ubrzo je i set bio Novakov.

Besneo je Đoković u pauzi između drugog i trećeg seta, ali je i posle osvajanja trećeg nastavio da bude nezadovoljan svojom igrom i često je komunicirao sa svojim boksom.

Poslije mlakog početka četvrtog seta na obe strane Lopes je počeo da vrši pritisak i u sedmom gemu Novak je morao da spasava dve brejk lopte – prvu greškom suparnika u razmeni, a drugu asom.

Servis, koji takođe nije bio na nivou tokom većeg dela meča, proradio je u završnici četvrtog seta, pa se ušlo u taj brejk.

Lopes je osvojio prvi poen, lopta mu je za malo izašla u aut na drugom, a onda Novak preuzima potpuno kontrolu, prvo je napravio servis-viner, a onda smo napokon dočekali riterne – dva uzastopna pod noge Lopesu na mreži i dva minu brejka prednosti za 4:1.

Tada se nazirao završetak, a Đoković je do kraja priveo tegoban meč kraju za dva časa i 41 minut igre.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se