8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Ćamil Duraković podnio ostavku na mjesto načelnika Srebrenice

SREBRENICA – Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković podnio je juče ostavku.

Došlo je do suštinskog mimoilaženja između skupštine i mene kao načelnika po pitanju Doma zdravlja i generalno politike, kazao je Duraković za medije, prenose Nezavisne novine.

Za ponedjeljak su zakazani i mirni protesti građana ispred zgrade opštine u Srebrenici, a građani daju punu podršku Durakoviću.

Nakon što je danas u Srebrenici smijenjen direktor JZU Dom zdravlja Nenad Milošević, grupa građana je pozvala Srebreničane na mirne proteste.

Mirni protesti

Podsjećamo, na 23. redovnoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica od 23. septembra Milošević je smijenjen.

Za vršioca dužnosti direktora izabran je Aleksandar Jovanović trenutno zaposlen kao rendgen tehničar i sjednica je prekinuta.

Protiv je bio načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

Iz tih razloga za ponedjeljak su zakazani mirni protesti građana ispred zgrade opštine u Srebrenici.

„Zaustavimo uništavanje i pljačku Srebrenice“, poručili su građani u pozivu te istakli punu podršku Durakoviću.

On se proteklih dana borio za ponovno uvođenje bosanskog jezika u Prvoj osnovnoj školi u Srebrenici i u školama širom Republike Srpske.

Ćamil Duraković rođen 18. januara 1979. godine u Srebrenici. Jedan je od preživjelih koji su putem ‘Marša smrti’ u julu mjesecu 1995. godine stigli do Tuzle.

Nakon toga je sa svojom porodicom izbjegao u Sjedinjene Američke Države gdje je završio Fakultet pravosudne uprave i savjetne psihologije.

Tamo je stekao i pet godina radnog iskustva u oblasti pravosudne uprave.

Povjerenje građana

U aprilu 2005. godine vratio se u Srebrenicu sa željom da iskoristi stečena znanja i doprinese povratku u svoju zajednicu.

Do 2008. godine je radio u Administrativnoj službi opštine Srebrenica na upravljanju Centrom za pružanje usluga građanima, te kao savjetnik Načelnika opštine za međunarodne odnose.

Od 2008. godine je vršio funkciju zamjenika Načelnika opštine Srebrenice sve do smrti Načelnika opštine Osmana Suljića u martu 2012. godine, kada je preuzeo dužnost Načelnika opštine Srebrenica.

Na opštinskim izborima 2012. godine kao nezavisni kandidat za Načelnika opštine Srebrenica dobio je povjerenje građana Srebrenice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se