9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

BiH se priprema za promjenu migracione rute izbjeglica

SARAJEVO – Bezbjednosne agencije u BiH provode intenzivne pripreme za prihvat i registraciju izbjeglica u slučaju da trenutna migraciona ruta bude pomjerena prema BiH, rečeno je danas na sastanku ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića sa direktorima i predstavnicima agencija u sastavu Ministarstva bezbjednosti.

Sastanku su prisustvovali direktori i predstavnici Granične policije BiH, Agencije za istrage i zaštitu BiH, Službe za poslove sa strancima BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Agencije za policijsku podršku, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova i Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja.

Na sastanku je rečeno da je uloga ovih agencija izuzetno velika, kako bi eventualnim dolaskom izbjeglica na granicu BiH svi mogli biti registrovani, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Naglašeno je da je neophodna bliska saradnja sa drugim bezbjednosnim agencijama i policijama, te ministarstvima, humanitarnim organizacijama i lokalnim zajednicama koje su nadležne za humanitarni aspekt rješavanja eventualne izbjegličke krize, odnosno prevoz i smještaj izbjeglica.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima koje trenutno provode Ministarstvo i agencije.

Mektić je istakao potrebu jačanja borbe protiv organizovanog kriminala, posebno u oblasti suzbijanja korupcije i trgovine narkoticima, te da će nastaviti insistirati na rezultatima u ovoj oblasti, prvenstveno rješavanjem velikih korupcionaških afera i razbijanjem organizovanih kriminalnih grupa.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se