18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Banjaluka: Za 2.000 KM »nabavila« lažnu diplomu srednje škole

BANJALUKA – Protiv dvije osobe iz Novog Grada policija će podnijeti izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično djelo „falsifikovanje isprave“, saopšteno je iz CJB Prijedor.

Žena, A.G., se sumnjiči da je za novčani iznos od 2.000 KM pribavila lažnu diplomu o završenoj srednjoj školi u Banjaluci na ime drugoprijavljenog G.Ć.

Osumnjičeni G.Ć. je navedenu diplomu 2013. godine priložio na konkursu za zapošljavanje i to kao validan dokument, a za prijem u radni odnos za nastavnika praktične nastave.

Policijski službenci su, kako je danas saopšteno, izvršili pretres kuća i pomoćnih objekata vlasništvo osumnjičenih, te pronašli i privremeno oduzeli predmete koji će se u daljem postupku koristiti kao dokazi protiv ovih osoba.

Dalje, kriminalističkom obradom je utvrđeno da je osumnjičena A.G. pribavila krivotvorenu diplomu srednje medicinske škole i potvrdu o odrađenom pripravničkom stažu na ime I.V. (1986), na osnovu koje je ta osoba zasnovala radni odnos njegovatelja u Republici Njemačkoj.

Ove osobe otkrivene su akciji kodnog nazova „Falsifikat“, a koju su proveli policajci iz Novog Grada u saradnji s Okružnim tužilaštvom Banja Luka.

FENA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se