-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

„Zvorničko ljeto 2015“ okupilo poznate učesnike i brojnu publiku

ZVORNIK – Organizacioni odbor „Zvorničkog ljeta“ ocijenio je na današnjem sastanku da je ovogodišnja, petnaesta po redu manifestacija „Zvorničko ljeto“ uspješno realizovana, kao i da je, sudeći prema komentarima Zvorničana, izbor učesnika bio pravi pogodak.

Po tradiciji „Zvorničko ljeto“ održano je od 2. do 8. avgusta i okupilo je poznate interpretatore narodne i zabavne muzike, kao i lokalne stvaraoce, a sadržaje tradicionalne manifestacije pogledalo je tokom sedam dana oko 40.000 Zvorničana i gostiju iz drugih gradova.

Za razliku od prethodnih godina, ove godine organizovani su i prateći sadržaji, počev od 30. jula, a završeni su 9. avgusta.

Na bini u prelijepom ambijentu koji pruža rijeka Drina nastupili su Marinko Rokvić, Rok simfonija, Van Gog, Dejan Matić, Neverne bebe i Legende.

Tradicionalno, „Zvorničko ljeto“ ima i dnevni program, pa je tako ove godine održana 12. likovna kolonija slikarske radionice „Paleta“ i 12. memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“. Dugo godina sastavni dio manifestacije je i „Zvornički kotlić“, šest godina traju susreti opština Mali Zvornik i Zvornik na mostu koji spaja dva grada, a tu su i drugi tradicionalni sadržaji kao što je četvrta „Drinska regata“, treća „Etno tržnica“, sportski turniri, predstave i drugo.

Svi sadržaji ovogodišnje manifestacije bili su izuzetno posjećeni i protekli su prema planu, a zahvalnost iskazujemo prije svega publici koja je pratila sadržaje, ali i institucijama, ustanovama, organizacijama i pojedincima koji su dali doprinos da se manifestacija realizuje, saopšteno je iz Opštine Zvornik.

Opština Zvornik zahvaljuje se na velikoj profesionalnosti: Stanici javne bezbijednosti, Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici, Domu zdravlja, „Elektrodistribuciji“ „Vodovodu i komunalijama“, redarima, a posebno sponzorima čija podrška je značajno doprinela kvalitetu programskih sadržaja: fabrikama „Alumina“ i „Vitinka“, „Jelen“ pivu, „Zvornik putevima“, „Pantić prometu“, „Novoj banci“, „Pavlović Internešnl benk“, „Triu“, „Zo-Žiju“, „Enikon montu“, „Z marketima“, „Jokić investu“, „Keso prometu“, „Duo Lujiću“, „Smrčku“, „Drina transu“, „Kabl kopu“, „Keso gradnji“, „Metal montu“, „Obući“, „Hidrokomu“ i „Studen promu“.

Organizator i pokrovitelj „Zvorničkog ljeta“ bila je Opština Zvornik, a tehnički realizatori Dom omladine i Turistička organizacija.

Pogledajte galeriju fotografija koje su obilježile „Zvorničko ljeto 2015“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se