8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Zubac razriješen dužnosti direktora SIPE

SARAJEVO – Goran Zubac razriješen je danas na vanrednoj sjednici Savjeta ministara BiH sa pozicije direktora Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), saopšteno je iz Savjeta ministara.

Kako je istaknuto u saopštenju, u skladu sa Zakonom o državnoj agenciji za istrage i zaštitu, dužnosti i odgovornosti direktora će ispunjavati zamjenik direktora Đuro Knežević, dok ne bude imenovan novi direktor te policijske agencije.

Knežević se na poziciji zamjenika nalazi od 2014. godine.

„Savjet ministara BiH traži od Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da bez odlaganja pokrene konkursnu proceduru za imenovanje novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, te listu sa prijedlogom kandidata dostavi ministru sigurnosti BiH na dalje postupanje, kako bi procedura imenovanja novog direktora bila okončana najkasnije u roku od 60 dana“, istaknuto je u saopštenju.

Zupca je Apelaciono vijeće Suda BiH osudilo na uslovnu kaznu od godinu dana, na osnovu prvostepene presude po kojoj je Zubac proglašen krivim da je nesavjesno postupao u službi.

Kako je navedeno u presudi, Zubac nije angažovao Specijalnu jedinicu SIPA prilikom februarskih protesta u Sarajevu, koji su se desili pred zgradom Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Pokušali smo stupiti u kontakt sa Zupcem, ali do ovog trenutka nije se javljao na svoj telefon.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se