5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Žene koje preuzimaju primat u mafijaškim krugovima u Srbiji (foto)

U kriminalu i dalje dominiraju muškarci, ali nekoliko žena prijeti da im ugrozi reputaciju One su živ dokaz da žene u Srbiji mogu da pariraju većini muškaraca u mnogim kriminalnim radnjama, pa i da ih prestignu.

Maja Adrovac i Aleksandra Ivanović

Skoro sve kume srpske mafije bile su udate za šefove podzemlja, ali neke od njih nisu pristale na sporedne uloge u klanovima. Poslije smrti partnera nisu se libile da preuzmu njihove poslove.

“Možete da me držite u zatvoru 40 godina, ali neću vam ništa reći”, navodno je na saslušanju odbrusila Maja Adrovac, osumnjičena za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka.

Na čauri je pronađen njen DNK, a navodna atentatorka morala je kod kuće da ostavi bebu od pet mjeseci kako bi izvršila „zadatak“.

Žene koje preuzimaju primat u mafijaškim krugovima u Srbiji (2)S kriminalnim miljeom povezuje je i muž Ivan, koga su dovodili u vezi s Lukom Bojovićem i bandom pljačkaša „Pink Panter“.

Aleksandru Ivanović čak je i njen muž Milorad Ulemek Legija, osuđen na 40 godina zatvora, svojevremeno nazivao šeficom.

Aleksandra je prije Legije bila udata za još jednog žestokog momka Nebojšu Đorđevića Šucu, a gradom su kružile priče da se Legija nikad ne bi ni predao da se pored njega nalazila supruga.

Oličenje snage

Kriminolog Zlatko Nikolić objašnjava da su žene u srpskoj mafiji uglavnom bile zastupljene kao ljepše polovine bosova podzemlja.

“Kriminal tradicionalno nije ženski posao. Međutim, žene su kroz istoriju birale muškarce mafijaše jer su predstavljali oličenje snage i moći. Kad bi postale plijen tih muškaraca, za mnoge je već bilo kasno, morale su da igraju dodjeljenu ulogu u porodici”, smatra Nikolić.

Još jedna žena na spisku šefica mafije je i udovica Vladimira Kovačevića Trefa, Bojana Bajrušević, koja je optužena da je kao organizator kriminalne grupe krijumčarenjem cigareta od 1996. do 2001. zaradila više od 50 miliona maraka.

Slobodanka Boba Tošić
Slobodanka Boba Tošić

Region je potreslo hapšenje manekenke iz BiH Slobodanke Bobe Tošić, koja je optužena za niz krivičnih djela, od pljački do ubistava.

Psiholog Aleksandra Janković kaže da je upravo moć koju sa sobom nose muškarci iz podzemlja najveći afrodizijak za žene.

“U medijima je stvorena slika da su mafijaški bosovi maltene vitezovi bez straha i mane, spremni na sve. Mladim i nezrelim djevojkama to izgleda kao oličenje pravog muškarca, pa često nehotice postaju dio kriminalne scenografije. Htjele ili ne, neke su bile uvučene u te priče i dobijale su mnogo vrijednih informaciju, dok su neke od njih htjele da se dokažu partnerima”, kaže Janković, piše Kurir.rs.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se