9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Vlasnik FIS-a pokušao samoubistvo, životno ugrožen, pronađeno i oproštajno pismo?

Privrednik i vlasnik poslovno-trgovačkog centra FIS Pero Gudelj i dalje se nalazi u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, a kako je rekla portparolka UKCS-a Muamera Šehić, stanje mu je i dalje nepromijenjeno, veoma teško.

On je juče pronađen oko 13.30 časova sa povredama glave nanesenim vatrenim oružjem.

Kako saznaje Federalna televizija, na mjestu gdje je pronađen Gudelj zatečeno je i pismo, a prema prvim informacijama radi se o pokušaju samoubistva. Takođe se spominje i razvod bračnog para Gudelj i nagađa se da je to bio jedan od razloga.

Gudelj je pronađen na lokalnom putu u naselju Krčevine, koji vodi prema farmi svinja u njegovom vlasništvu, nešto prije 19 časova završen je uviđaj kojeg su obavili policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Srednje-bosanskog kantona i Federalne uprave policije.

Na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu, Gudelj je dovezen iz bolnice Dr. Fra Mato Nikolić u Novoj Bili.

Gudelj je rođen 26. maja 1955. godine u selu Gornja Večerska kod Viteza. Početkom devedesetih godina prošlog vijeka otisnuo se u poslovne vode i registrovao firmu „Fis“. U početku je zapošljavala desetak radnika, a na njenim temeljima izgradio je poslovno carstvo koje čini više preduzeća u kojima je zaposleno hiljade radnika. „Fis“ je postao jedna od najvećih kompanija u BiH, poznata i u cijelom regionu. Gudelj je do pokretanja biznisa bio poznat kao vrhunski harmonikaš, a rijetko je propuštao priliku da istakne da je novac za pokretanje biznisa zaradio svirajući. Od harmonike se nije odvajao uprkos velikim poslovnim obavezama, a za nju se uvijek moralo naći mjesto u automobilu.

Ubistvo Kafadara

Poznati biznismen i vlasnik kompanije „Ovnak“ iz Viteza Jozo Kafadar (69) ubijen je 27. maja 2014. godine na porodičnom imanju u selu Šušanj u blizini Zenice. Kafadar je pronađen mrtav sa nekoliko prostrelnih rana na grudima. Pod krovom „Ovnaka“ posluju i marketi „CM kozmetik“, preduzeća koja zastupaju nekoliko auto-brendova, trgovačke firme, farme i poljoprivredna dobra.

Teroristički napad

U trgovačkom centru „Fis“ u Vitezu 9. oktobra 2008. godine je izvršen teroristički napad u kojem je poginuo radnik obezbjeđenja Zvonko Barbić, a tri osobe su povrijeđene.

Za ovaj teroristički napad prvooptuženi Suvad Đidić osuđen je na devet, a saučesnik Amir Ibrahimi na dvije godine zatvora.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se