4.4 C
Zvornik
17. април 2024.

Večeras koncert Van Gogh-a

Program četvrtog dana „Zvorničkog ljeta 2015“ počinje u 12 časova takmičenjem u spravljanju riblje čorbe „Zvornički kotlić“  koje će se održati na gradskoj plaži.

U 19 časova u Domu Omladine male zvorničane očekuje predstava „Vaso Pikaso“ u izvođenju „Zvorničkog dramskog pozorišta“.

Predstavu je režirala profesorica Božica Ostojić prema tekstu Save Škobića, a u njoj se govori o učeniku Vasi, pomalo nemarnom, koji se poistovjećuje sa slikarem Pablom Pikasom, zbog čega zapostavlja nastavu.

U predstavi učestvuju Julija Elegović, Bojana Jeftić, Anđela Marinković, Katarina Mališević i Uroš Matić.  Predstava je dva puta nagrađena na festivalima u Mrkonić Gradu i u Bačkoj Palanci.

[mom_video type=“youtube“ id=“kqWgBZKeiHU“]

U 21 čas na gradskoj plaži nas očekuje koncert legendarnog beogradskog rok sastava „Van Gogh“.

„Van Gogh“ je osnovan 1986. godine od strane  gitariste Zvonimira Đukić – Đuleta, pjevača Gorana Milisavljevića, klavijaturiste Đorđa Petrovića, basiste Predraga Popovića i bubnjara  Srboljuba Radivojevića.

Krajem iste godine izašao je prvi album benda, „Van Gogh“. Ubrzo nakon toga, grupa je privremeno prestala sa radom.

Zvonimir Đukić je obnovio grupu 1990. godine, te je iste godine izdat singl „Gubiš me“. Tokom 1991. pojavio se album „Svet je moj“, na kome, je pored uloge gitariste, Đukić preuzeo i ulogu pjevača. Pored njega, od originalne postave je ostao samo Srboljub Radivojević, a na albumu su svirali i klavijaturista Vlada Barjaktarević, basista Aleksandar Barać, bubnjar Vladan Cvetković i veliki broj gostiju.

Danas, „Van Gogh“ iza sebe ima devet studijskih albuma i dve nagrade MTV „Adrija“ za najboljeg regionalnog  izvođača.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se