23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U susret Sarejevo film festivalu

Od 14. do 21. avgusta u Sarajevu održaće se „Sarajevo film festival“ po 21 put.

I ove godine Sarajevo će ugostiti reditelje i glumce iz cijelog svijeta i u tih osam dana građane Sarajeva i goste očekuje raznovrsan izbor filmova. U takmičarskom dijelu takmičiće se reditelji iz igranog, kratkog i dokumentarnog filma.

Pored tamkičarskog programa, posjetitelje festivala očekuju i drugi programi poput „U fokusu“, „BH film“, „Operacija kino“, „Laško summer nights“, „Otvoreno kino“ i mnogi drugi.

Svaki program je priča za sebe i treba ih posjetiti.

Obala Art Centar je 1995.  pokrenula „Sarajevo film festival“ i dvije decenije kasnije, Sarajevo Film Festival je vodeći filmski festival u regiji, priznat i od strane filmskih profesionalaca, ali i šire publike. Sarajevo Film Festival je međunarodni filmski festival sa posebnim fokusom na regiju Jugoistočne Evrope (Albanija, Armenija, Austrija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Gruzija, Mađarska, Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovenija, Turska) zahvaljujući kojem filmovi, talenti i budući projekti iz regije dospijevaju u međunarodni centar pažnje.

I ove godine iz Zvornika ide 10 mladih ljudi koji će biti gosti festivala. „Operacija Kino“ je po treći put gostovala u našem gradu. Prikazano je ostvarenje kanadskog reditelja, film  „Mama“. Na projekciji filma je bilo oko 50 ljudi.

Početkom septembra „Operacija kino“ će ponovo doći u Zvornik sa filmovima sa ovogodišnjeg festivala.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se