23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Tompsona čeka kazna zbog uzvikivanja ‘Za dom spremni’?!

Policijska uprava šibensko-kninska kazniće Marka Perkovića Tompsona zbog sinoćnjeg uzvikivanja „Za dom spremni“ na koncertu u Kninu.

„Mi smo zasada utvrdili deset 10 različitih prekršaja, ali obzirom da je to javno okupljanje u skladu sa odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlaštenjima audio-video snimano i fotografirano, pregledom tih snimki tek ćemo utvrditi postoji li osnovana sumnja da su, osim tih 10, počinjeni i drugi prekršaji, temeljem čega ćemo poduzeti zakonom propisane mjere i radnje iz naše nadležnosti“, istakli su iz Policijskoj upravi šibensko-kninskoj

Tompson će biti kažnjen na temelju 5. stava Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira:

„Ko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana“.

Čeka ga i kazna zbog nenošenja kacige?

Takođe, Tompsonu prijeti kazna zbog nenošenja sigurnosne kacige tokom jučerašnje vožnje kroz Knin.

Podsjetimo, Tompson je prošle godine kažnjen s 1500 kuna zbog nenošenja kacige te zbog toga što je na motoru vozio dijete mlađe od 12 godina.

Tada je tvrdio kako je imao dogovor s načelnikom Policijske uprave koji mu je rekao kako on i svi drugi bajkeri koji će prolaziti Čavoglavama 5. avgusta ne moraju nositi kacigu. Iz policije su to demantovali te naglasili kako nitko, pa ni oni, ne može dozvoliti kršenje zakona, piše Index.hr.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se