14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Sve je spremno za početak Zvorničkog ljeta

Koncertom Marinka Rokvića u 21 čas počinje 15. Zvorničko ljeto, a tokom sedmodnevne manifestacije Zvorničane i goste našeg grada očekuju brojni kulturni, zabavni i sportski događaji.

Marinko Rokvić je srpski pjevač narodne muzike, koji iza sebe ima 40 godina karijere sa preko trideset izdatih albuma i mnogobrojnim hitovima.

Njegov sin, Nikola Rokvić je takođe popularni pjevač pop-folk muzike.

[mom_video type=“youtube“ id=“OBI4YqQm1GI“]

Koncerte će održati i „Rok simfonija“, Dejan Matić, „Van Gog“, „Neverne bebe“ i na dan slave opštine Zvornik 8. avgusta, kada se i zatvara „Zvorničko ljeto“ grupa „Legende“.

U okviru dnevnih programa biće odigrane dvije predstave zvorničkih pozorišta „Šmizle“ i „Vaso Pikaso“, biće upriličen susret opština Zvornik i Mali Zvornik na mostu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića pod nazivom „Ljudi i mostovi“, kao i Bioskop na otvorenom, „Zvornički kotlić“ i „Etno tržnica“.

Takođe će biti odigrana utakmica u malom fudbalu između veterana fudbalskih klubova „Drina“ Zvornik i „Jedinstvo“ Mali Zvornik, kao i Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“.

U subotu, 8. avgusta, po posebnom programu biće obilježena slava opštine Zvornik Sveta Petka Trnova. Sveta liturgija biće služena u crkvi Svete Petke na Đurđevgradu, večernja služba u hramu Rođenja svetog Jovana Krstitelja, nakon čega će kroz grad proći svečana litija, dok će na platou „Kasina“ biti obavljeno lomljenje slavskog kolača.

Prateći programi ovogodišnje manifestacije su Regionalni omladinski kamp „Kampomanija“, „Drinska regata“, Likovna kolonija slikarske radionice „Paleta“, mini sajam knjiga, turniri u odbojci na pijesku, fudbalu na pijesku i basketu, te ocjenska smotru pasa svih rasa.

U srijedu, 5. avgusta, neće biti manifestacija u okviru „Zvorničkog ljeta“, jer je taj dan proglašen Danom sjećanja na prognane i stradale Srbe u Republici Srpskoj i u Republici Srbiji.

Organizator i pokrovitelj sedmodnevne manifestacije je Opština Zvornik, a tehnički realizatori Dom omladine i Turistička organizacija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se