7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Sigurno pojma nemate kako su ovi legendarni logoi nekada izgledali

Gugl, Epl i Majkrosoft – nema čovjeka na svijetu koji ne zna kako njihov logo danas izgleda. Međutim, mnogi od njih imali su dugu, mračnu istoriju, a mi vam dajemo neke od najzanimljivijih logoa poznatih tehnoloških kompanija.
Logo predstavlja esencijalni deo identiteta svake kompanije. Odličan logo uspeva da oslika ličnost i obećanje koji stoje iza svakog posla. Neki od najboljih logoa IT sveta danas zapravo su imali krajnje skromne početke.

epl stari logo

Prvi Epl logo predstavljen je 1976. godine i izgledao je kako da je izašao iz nekog manastirskog rukopisa iz 17. veka.
Isak Njutn koji sedi ispod drveta, u slučaju da ste se pitali šta se na njemu nalazi. Logo je originalno imao i naslov „Um koji zauvijek putuje kroz čudna mora misli… sam“.

Microsoft logo

Osmišljen godinu dana ranije, Majkrosoftov logo izgledao je kao da je izašao iz 20. vijeka.

imb logo

Prije nego što su Epl i Majkrosoft došli pod reflektore tehnološkog svijeta, IBM je bio kompanija poznata po vagama, sekačima za meso i sistemima koji su se starali da zaposleni dolaze na vreme.

Uspostavljen kao Internacionalna kompanija za mjerenje vremena 1888. godine, ovaj posao svoje poznato ime Internacionalne poslovne mašine (International Business Machines) dobio je 1924. godine, a nova era sa sobom je donela i novi logo.

Motorola_1000x0

Kompanija Galvin Manufacturing Corporation iz Čikaga predstavila je izuzetno popularan Motorola radio za kola.
Radio je postao toliko popularan da je kompanija vrlo brzo promenila svoje ime u Motorola.

Nokia_1000x0

Nokia svoje korijene vuče iz 19. vijeka kada je Knut Frederik Idestam osnovao svoju kompaniju koja se bavila preradom drveta i dao joj ime po obližnjem gradiću. Nokia je takođe finska reč za tamnu, krznenu životinjicu poput lasice.

Moderna kompanija rođena je kada je 1967. godine došlo do spajanja kompanija Finnish Rubber Works, Nokia Wood Mill i Finnish Cable Works.

Vremenom, kompanija je batalila proizvode od papira i lasice i prihvatila svet telekomunikacija i mobilnih telefona.

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se