15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Sanski Most: Mladoženja i kum se potukli zbog Brenine pjesme ‘Šeki’

Bizaran događaj zbio se protekle nedelje u Sanskom Mostu kada su se na svadbi potukli mladoženja i kum, nakon čega je nastao pravi haos pri čemu je intervenisala i policija

Prema priči očevidaca ovog događaja, cijeli tok svadbe je od početka bio nabijen negativnom energijom, a sve je kulminiralo u kasnim noćnim satima.

Navodno, povod za tuču mladoženje i kuma bila je pjesma „Šeki“, koju pjeva Lepa Brena. Prema toj priči, kum je platio orkestru koji je zabavljao svatove hiljadu maraka kako bi u narednih sat vremena svirali samo tu pjesmu.

Nakon nekoliko izvedbi, mladoženji je prekipilo te je od muzičara tražio da promijene repertoar, čemu se kum usprotivio.

„Nastala je svađa, a potom i fizičko naguravanje, pa su se njih dvojica uhvatili u koštac. Letilo je sve sa stola, a u gužvu su se uključili i ostali svatovi“, priča jedan od učesnika svadbe, prenosi Depo.

Na lice mjesta ubrzo je stigla policijska patrola, nakon čega se situacija smirila. Kum i mladoženja su dali izjave o incidentu, a svatovi su se potom počeli razilaziti.

Prema riječima očevidaca, učesnici u tuči su prošli bez težih povreda. Inače, ovo nije prvi neobični događaj koji se desio na nekoj ovdašnjoj svadbi.

Protekle godine, nekako u isto vrijeme, mladoženja je pobjegao sa vjenčanja nakon što nije želio izgovoriti sudbonosno „da“ braku sa mladom koja nije bila izabranica njegovog srca.

Inače, Sanski Most je, u odnosu na broj stanovnika, jedan od gradova rekordera u BiH po broju obavljenih vjenčanja i sklopljenih brakova tokom ljetnog perioda.

Samo tokom jula i avgusta ove godine zakazano je više od 150 vjenčanja i u najvećem broju slučajeva riječ je o mladim ljudima iz inostranstva, koji nakon sklapanja braka odlaze van granica zemlje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se