15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

POBJEDA IMPERATIV: Drina dočekuje Rudar

Drina više nema pravo na grešku ukoliko želi da aktivno ostane u trci za prvih deset mjesta u Premijer ligi BiH. Pobjeda je vraća na pravi kolosijek a poraz bi zakomplikovao ionako komplikovanu situaciju u klubu.

Silom prilika tim Vladice Petrovića u prva tri kola imao je težak zadatak. I pored svih problema sa kojima su se susreli, Zvorničani su iz utakmice u utakmicu pokazivali kvalitet kojih se od njih i očekuje. Malo je dijelilo Drinu od toga da sada ima dva boda ali nećemo se sada vraćati u prošlost, pred Drinom je još 27 utakmica i sigurno puno neizvjesnosti.

Da se pobjeda u subotu protiv prijedorskog Rudara nameće kao imperativ svjestan je toga i sam Vladica Petrović. Ističe kvalitete rivala ali kaže da Drina mora pobjediti jer u protivnom novi neuspjeh udaljava ekipu od opstanka.

„Svi smo svjesni šta bi značio još jedan neuspjeh, pogotovo na domaćem terenu tako da se nameće imperativ pobjede. U goste nam dolazi ekipa koja je bolje startovala od nas i vjerovatno će nam trebati mnogo napora kako bi upisali prve bodove u ovoj sezoni. Pobjedom na našem terenu i pred našom publikom hvatamo priključak prema sredini tabele. Sada ujedno ulazimo u seriju relativno lakših utakmica u odnosu na ove početne, tako da očekujem jednu tešku utakmicu ali i maksimalnu borbu kako bi došli do tri boda“, rekao je Petrović.

Ni ovog puta Petrović neće moći računati na štopera Slobodana Lalića, kome još nisu stigli potrebni papiri iz Srbije kao ni na Ognjena Šinika, koji se još nije oporavio od povrede zadobijene u 1. kolu.

Evrogolom u Zenici Aleksandar Ilić je pokazao da će se i ove sezone navijači imati čemu radovati. U subotu očekuje veliku podršku sa tribina i naravno pobjedu.

„Pripremamo se maksimalno tokom čitave ove sedmice za subotnji meč gdje uz veliku podršku sa tribina Gradskog stadiona očekujem da uzmemo prve bodove u ovoj sezoni. Svi u ekipi smo svjesni značaja te utakmice i sigurno je da ćemo dati sve od sebe da zabilježimo toliko traženu pobjedu“, istakao je Ilić.

Utakmica protiv Rudara se igra u subotu od 17 časova a ulaznica za utakmicu košta 5 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se