23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Petrović: Ova ekipa ima potencijal i to će dokazati

Dijelilo je Drinu devet minuta i sudijska nadoknada da upiše prve bodove u Premijer ligi ove sezone.

Pad koncentracije Zvorničana Zrinjski je umio da kazni te je iz jednog kornera došao do pobjede od 1:0, iako je od 60. minuta igrao sa igračem manje, nakon što je Radeljić nogom udario Bobana Đerića u bradu.

Trener Drine Vladica Petrović kaže nakon drugog poraza u ligi da se tim posebno pripremao za ovu utakmicu s obzirom da je Zrinjski jedan od pretendenata za titulu.

„U samom otvaranju utakmice Zrinjski je došao do pas igre, imao je jednu šansu dok mi nismo uspjeli da ozbiljnije zaprijetimo. Međutim, u drugom poluvremenu smo napravili par rokada u načinu igre i rekao sam igračima da priđu bliže golu protivnika i da preuzmu kontrolu što nam je i uspjelo. Napravili smo taj pritisak, imali par polušansi ali pravih šansi nismo imali sve do tog isključenja Radeljića, kada je sudija dao prednost i gdje smo imali stopostotnu šansu što nismo iskoristili. Poslije toga je došlo do onog čega sam se i pribojavao a to su prekidi iz kojih je Zrinjski i najopasniji. Nažalost, iz tog prekida smo i primili gol, iako smo uveli tri igrača koji su dobri u skoku ali usljed nepažnje mi smo primili gol. Poslije toga smo pokušali da dugim loptama na Jakšića prebacimo težište igre ali nismo uspjeli. Osim rezultata mogu da budem zadovoljan odnosom prema igri, ova ekipa ima potencijal ali to će polako nadolaziti u prvenstvu, e sad pitanje je da li će to biti odmah sad protiv Čelika ili u narednim utakmicama. Ova ekipa će početi da pobjeđuje i da igra svih 90 minuta, danas smo kontrolisali utakmicu do nekog 70. minuta znači falilo nam je tih 20 minuta da napravimo nešto više“, rekao je Petrović a prenosi zvanični sajt FK Drina.

Na pitanje da li Drina može iznenaditi Čelik u Zenici, nakon dva početna poraza, Petrović je rekao:

„Pa iskreno i raspored nam je išao na ruku pošto smo toliko kasnili sa pripremama i ove dvije utakmice su nam pokazale koliko smo u ovom trenutku spremni i koliko možemo da odgovorimo najkvalitetnijim ekipama. Sada ulazimo u ciklus šest-sedam utakmica protiv ekipa sa kojima smo u nekom egalu a jedna od njih je i ova sa Čelikom, koji je startovao odlično i ima odličnu ekipu. Ova sedmica će nam dobro doći da se još fizički pripremimo za nastavak prvenstva“, dodao je Petrović.

Neizostavno pitanje je bilo i ono u vezi sa dolaskom novog štopera.

„U pregovorima smo sa još jednim igračem, mislim da smo blizu dogovora sa još jednim štoperom iz Srbije tako da mislim da će pojačati redove Drine već do naredne utakmice sa Čelikom“, istakao je Petrović.

Trener Zrinjskog Vinko Marinović ističe da je ovo bila teška utakmica, što je i očekivao s obzirom da je izmjenjeni tim Drine ove sezone za njegovu ekipu potpuna nepoznanica.

„Znamo mi da Drina nije trenirala, da nije igrala, možda smo tu trebali biti u nekoj prednosti, međutim danas na utakmici nismo uspjevali nikako uspostaviti pas igru i jednostavno imali smo samo tu jednu šansu u prvom poluvremenu preko Steve Nikolića. U drugom poluvremenu smo dobili crveni karton. Međutim to je ispalo još i dobro s obzirom da je ušao Laštro, koji je malo kasnio sa dolaskom u naše redove ali evo postigao je sjajan gol glavom iz prekida i to je neki naš dodatni kvalitet. Pred kraj je Drina pravila pritisak na naš gol, bilo je nekih šasni ali smo uspjeli sačuvati prednost i mogu da kažem da su ovo izuzetno važna tri boda za nas“, istakao je trener Zrinjskog.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se