18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Ove predstave nikad dosta: „Šmizle“ ponovo nastupaju večeras (foto)

ZVORNIK – Večeras u 19 časova u Domu Omladine, Zvorničani će u okviru programa „Zvorničkog ljeta 2015“ po treći put imati priliku da pogledaju novitet u repertoaru „Pozorišta mladih  Zvornik „, predstavu „Šmizle“.

Pet srednjoškolki i najmlađa učenica osnovne škole, su tri mjeseca uz pomoć reditelja Đorđa Deurića, spremale ovu predstavu.

Postava se tokom ta tri mjeseca promjenila, jer neki od uključenih mladih ljudi nisu mogli da usklade svoje obaveze sa probama, ali to je danas dovelo do sjajne ekipe koju čine Slavica, Nikolina, Jovana, Aleksandra, Isidora i Marija.

– Neke od nas su se i prije susretale sa glumom, a nekima je ovo bio prvi put da imaju dodira sa pozorištem- rekla nam je Aleksandra Savić, jedan od aktera u predstavi.

Djevojke su, naravno uz pomoć reditelja, marljivo radile na svojim kostimima  i scenografiji, a trudile su se, kako same kažu da što više daju sebe i da nauče neke stvari same, bez pomoći reditelja.

Na premijeri se nije pokazivala trema, bile su hrabre i oduševile su Zvorničane.

Večeras ponovo možemo da pogledamo predstavu rađenu po tekstu Miroljuba Nedovića Rikija, koji je dao saglasnost i besplatno pravo na svoj scenario. Predstava „Šmizle“ ima jaku poruku, a ove mlade djevojke je veoma dobro iznesu publici.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se