3.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Odjeljenje za ponos

ZVORNIK – Odjeljenje 4-5 medicinske škole u zvorničkom Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ najbolje je u ovoj školi po uspjehu, vladanju i broju izostanaka zbog čega ih je ova ustanova nagradila novčanom nagradom.

– S ponosom mogu reći da je ovo odjeljenje najbolje i po uspjehu i po vladanju, a takođe, oni imaju najmanji broj izostanaka odnosno 114 ukupno u toku cijele godine, tako da su zaista sjajni. Oni su i veoma složni, solidarni, upravo tako su se ponašali ove prethodne tri godine i sigurno će tako biti i u četvrtom razredu – rekla je novinarima Biljana Pisić, direktor SŠC „Petar Kočić“.

Naglasivši da ima odjeljenja sa preko 1.000 ili sa 2.000 izostanaka, Pisićeva je ocijenila da je ovo jedno od odjeljenja sa najmanje izostanaka u cijeloj Republici Srpskoj, ako ne i jedino.

– Njih 11 nisu napravili ni jedan izostanak i oni ne plaćaju upisnine od 50 KM, a takođe kao odjeljenje su dobili stimulativnu nagradu od škole u visini 500 KM i tim sredstvima pomoći će dva učenika za odlazak na matursku ekskurziju u Španiju, gdje će njih svih 27 i+otputovati u srijedu – naglasila je Pisićeva.

Razredni starješina Igor Đukanović rekao je da je ovo i po uspjehu najbolji razred, možda i u cijeloj Republici Srpskoj, jer od 27 uenika njih 21 su odlični, a srednja ocjena odjeljenja je 4,70.

– Ovo je predivno odjeljenje sa brojem izostanaka kakav nije zabilježen u zadnjih 20 godina. Ponosan sam na njih kao na ljude, sve što smo dogovorili u toku ove godine, oni su to ispoštovali. Takođe, bilo koja humanitarna akcija prikupljanja pomoći u gradu oni su među prvima prikupljali sredstva, maksimalan je dogovor, poštovanje jednih prema drugima i prema meni. Saradnja je fenomenalna, drugari su, imali smo cilj da skupimo ovih 500 KM da bi svi išli na maturske ekskurzije i to smo i uradili, tako da se ponosim i ovo je jedna od retkih generacija kakva se mođda neće dugo neće – istakao je Đukanović.

Aleksandra Savić je odličan učenik i nije imala ni jedan izostanak u toku protekle školske godine.

– Nisam imala potrebe da izostajem, a i bili smo motivisani da skupimo novac od nagrade da bi smo pomogli pojedinim drugarima iz razreda da idu na matursku ekskurziju i uspjeli smo u tome – rekla je Aleksandra koja je dodala da je super osjećaj biti đak najboljeg razreda.

I Marijana Vlačić je imala samo tri izostanka zbog proslave krsne slave, ali, kako je rekla, da može da vrati vrijeme, ne bi ni njih napravila.

– Potrudili smo se i veoma smo srećni jer smo ispunili cilj. Složni smo i mnogo nam znači što ćemo svi ići na ekskurziju – kazala je Marijana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se