10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Obavljene pripreme za novu školsku godinu

ZVORNIK – U svim školama u zvorničkoj opštini obavljene su sve pripreme za početak školske 2015/16 godine. Ovo je prezentovano na sastanku koji je u petak organizovala Opštinska uprava sa direktorima svih osnovnih i srednjih škola.

Škole su ispunile sve zakonom potrebne preduslove, a tokom raspusta urađeni su i određeni radovi na infrastrukturi.

Dogovoreno je, a na prijedlog Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Zvornik, da učitelji i razredne starješine prve časove posvete bezbjednosti djece u saobraćaju sa porukama koje će doprineti njihovom sigurnijem učešću u saobraćaju. U sklopu brige o bezbjednosti djece u saobraćaju, na glavnoj gradskoj ulici, te pasareli na priobalnom putu postavljeni su transparent-baneri sa porukom vozačima „Zaštitimo djecu u saobraćaju, usporite“. Pored toga, osnovcima će biti podijeljene i sveske sa prigodnim edukativnim porukama.

Danas će biti završeno i obnavljanje horizontalne signalizacije u gradskim ulicama, što takođe treba da doprinese većoj bezbjednosti djece.

U osnovnim i srednjim školama u zvorničkoj opštini ove školske godine nastavu će pohađati ukupno 5.690 učenika.

U šest osnovnih i 19 područnih škola ima ukupno 4.170 učenika od čega su 460 prvačići. Najmlađi učenici prvog školskog dana dobiće prigodne poklone koje za njih po tradiciji obezbjeđuje Opština Zvornik.

U dvije srednje škole ima 1.520 srednjoškolaca od kojih je 421 učenik upisan u prvi razred.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se