14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Novak sa mukom prošao u treće kolo Montreala

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo ATP Mastersa u Montrealu pobjedom nad Tomažom Belučijem u dva seta, javlja B92.

Đoković, koji je odigrao prvi meč poslije mjesec dana i titule na travi Vimbldona, nije blistao, ali je uspio da slavi u uvodnom duelu na Rodžers kupu rezultatom 6:3, 7:6 (7-4).

Ovo je bio ukupno četvrti međusobni duel dvojice tenisera i Novakova četvrta pobjeda. Posljednji meč prije ovog odigrali su u Rimu ove godine kada je Srbin slavio teškom mukom – 5:7, 6:3, 6:2.

Novak u narednom kolu igraće protiv pobjednika meča Džek Sok – Grigor Dimitrov, tako da će prvi igrač planete na teren tek prekosutra.

Đoković nije blistao na premijeri u Kanadi – zabilježio je čak 31 neiznuđenu grešku, uz 27 direktnih poena, dok je taj odnos kod Brazilca bio 14:28.

U prvom setu je previše forsirao forhendom, što ga je u nekoliko navrata stavljalo u problem. Uspio je da odigra jedan izuzetan gem na servis protivnika u finišu i povede sa 1-0.

Poslije teškog uvodnog gema drugog seta Novak je propustio šansu da meč riješi nešto ranije, kada nije realizovao dve brejk šanse za 4:3. Morao je da se pomuči u taj brejku, ali je tada prikazao najbolji tenis za pobjedu poslije 110 minuta igre.

Rodžers kup u Montrealu počeo je u ponedjeljak, titulu brani Francuz Žo-Vilfred Conga, a igra se za nagradni fond od 4.178.500 dolara.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se